körülvesz minket a Duna, merülj el a természetben

Aktív turisztikai lehetőségek Ásványrárón

Nyaralj a Dunán, élj át Te is felejthetetlen vízitúrás kalandokat, vagy kerékpározd körbe a Szigetközt. Ha a vízpart és a halfogás szerelmese vagy, akkor keress egy hangulatos horgászhelyet és fogd meg életed halát!

Ásványráró és környéke vízrendszer-térkép. A pirossal jelölt részek nem látogathatóak, a sárgával jelölt részek pedig március 1 – június 15 között esnek tilalom alá.

VÍZITÚRA ÁSVÁNYRÁRÓN

SZÁMTALAN ÚTVONAL – KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK – KENUTÓL A SÁRKÁNYHAJÓIG

Ásványráró a mellékágrendszer mellett fekszik, kényelmes indulópontja számtalan vízitúra útvonalnak. Itt a teljesen kezdők is találhatnak biztonságos túraútvonalakat, kemping, kiépített vízre-szálló hely és vízi jármű kölcsönzési lehetőség is várja a látogatókat. A túrázáshoz helyismeret nélkül érdemes túravezetőt fogadni, vagy egyeztetni a településen található vízitúra-bázis személyzetével az útvonalakról.

A Szigetközi vízitúrázásról általában – kisokos

A szigetközi és csallóközi ágrendszerben vízitúrázni túravezető nélkül kizárólag gyakorlott, helyismerettel rendelkező vízitúrázóknak ajánlott!

A szigetközi-ágrendszer szövevényes, gyakoriak a zúgók, hirtelen felgyorsuló vízfolyások, éles kanyarok, hidak alatt hullámzó, örvénylő vizek. (akár WW-I, WW-II-es vadvizek) Egy nagyobb ágrendszer vize akár 30-40 kilométer hosszan is kanyaroghat a szigetei között, így a helyismerettel nem rendelkező az ember könnyen útvesztőben érezheti magát…

Olvassátok el a szigetközi kisokost és próbáljátok ki a vízitúrázást Ásványrárón!

KERÉKPÁRRAL A SZIGETKÖZBEN

Az eurovello 6 útvonalon aszfalton vagy az értéri erdő kavicsos útjain, a Duna hűsítő ágai között kerékpározhatunk!

LEGKÖZELEBBI KERÉKPÁR SZERVÍZ


Szigetközi Kerékpárbolt És Szerviz
Új és használt kerékpárok értékesítése, alkatrészek, teljes körű szerviz!
Tel.: 20/423-37-79

Eurovello 6

A Duna bal partján haladó EuroVelo 6 Rajkánál lép be Magyarországra, és Mosonmagyaróváron, majd a Szigetköz kis falvain át vezet Győr felé. Ideális túrahelyszín családoknak, kezdőknek, mert szinte teljes hosszúságában önálló kerékpárúton lehet menni, és teljesen sík. A falvakban számos, igazi bringás látnivaló van, ezek rövid megállókkal megnézhetők. Akinek van ideje, néha kimehet a települések közötti kerékpárútról az Öreg-Duna és mellékágai mentén húzódó árvízvédelmi töltésre, amelyen szintén biztonságosan lehet kerékpározni, bár ez nem aszfaltos, hanem kavicsos.

Horgászat Ásványrárón

Ásványráró halban bővelkedő vizeivel, az itt található horgásztanyával és a csónakok számára kikötés lehetőségével a horgászok számára vonzó és élvezetes célpont. A horgászrendről és jegyváltásról a szövetség honlapján lehet érdeklődni vagy helyben is vásárolható a Pszicho Pecások Horgászboltban!