Ásványráró Község Képviselő-testülete

 

 

 

Ikt.sz.: 18-10/2010.

 

 

 

 

 

Jegyzőkönyv

 

 

 

Készült: Ásványrárón, 2010. április 14-én megtartott ülésről.

 

 

Tartalma:

 

12/2010. (IV. 14.) határozat az Önkormányzat 2010. évi közbeszerzési tervének jóváhagyásáról

13/2010. (IV. 14.) határozat az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány régi Kuratóriumi tagjainak megbízatásának a megszűnésével kapcsolatos nyilatkozat helyesbítéséről

14/2010. (IV. 14.) határozat az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány módosított és egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratának elfogadásáról

15/2010. (IV. 14.) határozat az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány Kuratórium elnökének és tagjainak megerősítéséről

16/2010. (IV. 14.) határozat a mosonmagyaróvári Karolina Kórház támogatásáról

 


Jegyzőkönyv

 

Készült: Ásványrárón, 2010. április 14-én a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

 

Jelen vannak: A csatolt jelentéi ív szerint.

 

Böősy Imre polgármester: Köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület határozatképes, mivel 10 fő képviselőből 6 fő képviselő jelen van, és az ülést megnyitja.

 

Napirendi pontok:

1.      2010. évi közbeszerzési terv jóváhagyása

2.      Az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvánnyal kapcsolatosan határozathozatal

3.      Az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány Alapító Okiratának módosítása és egységes szerkezetbe foglalása, valamint a megválasztott Kuratórium elnöke és tagjai személyének megerősítése

4.      Egyebek

 

Böősy Imre polgármester: A napirendi pontok közé javaslom felvenni a Karolina Kórház támogatásával kapcsolatos kistérségi előterjesztést.

 

Megkérdezem a testületet, hogy van-e valakinek még döntést igénylő kérdése?

 

Mivel több napirendi javaslat nem hangzott el, a polgármester szavazásra tette fel a napirendet.

 

A Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a napirendet.

 

 

1. Napirendi pont

2010. évi közbeszerzési terv jóváhagyása

 

Böősy Imre polgármester: A közbeszerzési terv elfogadásának határideje április 15. A pályázatok becsült értéke meghaladja a közbeszerzési értékhatárt, ezért közbeszerzésre lesz szükség, ami eddig még nem volt.

A közbeszerzési tervben meg kell határozni, hogy az adott közbeszerzés milyen jellegű lesz, nálunk az akadálymentesítés és az infrastrukturális pályázat is építési beruházás lesz. A tervben beruházásonként szerepel a tervezett nettó érték. A játszóteres pályázat nem éri el a közbeszerzési értékhatárt, ezért nem szerepel a tervben, ha azonban ez változik, a terv módosítható.

Az iskola akadálymentesítéséhez 30 % előleget adnak, ha azt megkapjuk meg lehet kezdeni munkálatokat.

A közbeszerzési eljárás lebonyolításához közbeszerzési szakértőt javaslok igénybe venni. Aki a pályázatokat írta, az lesz a műszaki ellenőr, ő nem lehet közbeszerzési szakértő az ügyben. Ő ajánlott egy céget. Kértünk árajánlatokat, ennek a cégnek az ajánlata a legkedvezőbb. A térségben már több településen bonyolítottak le közbeszerzési eljárást.

 

Az IKSZT pályázattal kapcsolatban két információm van, ami eltér egymástól. Az MVH-nál azt mondják, hogy benne vagyunk a listában, a másik forrásból pedig az az információ, hogy kihúztak minket a listából.

 

Böősy Imre polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

12/2010. (IV. 14.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete jóváhagyta az Önkormányzat 2010. évi közbeszerzési tervét.

 

Felelős: Böősy Imre polgármester

Határidő: Folyamatos

 

 

2. Napirendi pont

Az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvánnyal kapcsolatos határozathozatal

 

Böősy Imre polgármester: A Győri Megyei Bíróság a Közalapítvánnyal kapcsolatos megváltozott adatok átvezetésére irányuló kérelmünket elutasítja. A régi kuratóriumi tagok megbízatásának megszűnésével kapcsolatosan azt nyilatkoztuk, hogy a megbízatások visszahívás miatt szűntek meg. Visszahívás esetén adatot kell szolgáltatni a bíróságnak, hogy a kuratórium milyen módon veszélyeztette az alapítvány célját. A Képviselő-testület tévedésben volt, amikor a megbízatások megszűnésének okaként a visszahívást jelölte meg. Az új kuratóriumi tagok megválasztására a régi kuratóriumi tagok megbízatásának a lejárta miatt került sor.

 

Az új kérelem előterjesztéséhez javítsuk a kuratóriumi tagok megbízatásának a megszűnésével kapcsolatosan, tévesen megjelölt nyilatkozatunkat.

 

Böősy Imre polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

13/2010. (IV. 14.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány régi kuratóriumi tagok megbízatásának megszűnésével kapcsolatos nyilatkozatát, miszerint visszahívás miatt szűntek meg, tévesen jelölte meg. Az új kuratóriumi tagok megválasztására a régi kuratóriumi tagok megbízatásának lejárta miatt került sor.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az alapítvány megváltozott adatainak nyilvántartáson történő átvezetésére irányuló kérelmet ismételten nyújtsa be.

 

Felelős: Böősy Imre polgármester

Határidő: Folyamatos

 

 

3. Napirendi pont

Az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány Alapító Okiratának módosítása és egységes szerkezetbe foglalása, valamint a megválasztott Kuratórium elnöke és tagjai személyének megerősítése

 

Böősy Imre polgármester: A kérelemhez az ügyvéd Úr elkészítette a javított Alapító Okiratot. A céloknál kellett olyat szerepeltetni, ami a kiemelten közhasznú jelleget indokolja, ez a szociális cél lett. Az Alapító Okirat módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról új határozatot kell hozni, valamint a korábban határozattal megválasztott kuratórium elnökének és tagjainak személyét újabb határozatban meg kell erősíteni. Az érintettek előzetesen hozzájárultak a nyilvános ülés tartásához.

 

Böősy Imre polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

14/2010. (IV. 14.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete a 36/2009. (X. 28.) határozatát módosítja és az „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány módosított, egységes szerkezetbe foglalt Alapító Okiratát elfogadja.

 

Felelős: Böősy Imre polgármester

Határidő: Folyamatos

 

 

Böősy Imre polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

15/2010. (IV. 14.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete a 37/2009. (X. 28.) határozatával megválasztott „Ásványráró Jövője” Kiemelten Közhasznú Közalapítvány Kuratórium elnökének személyét

Nagy Zoltán (sz.: 1964. október 22., an: Csordás Marianna) 9177 Ásványráró, Tűzoltó u. 27. szám alatti lakost 6 igen szavazattal,

 

valamint a Kuratórium tagjainak személyét

Banyár Károlyné (sz.: Tóth Margit, 1955. január 30., an.: Habereiter Mária) 9177 Ásványráró, Óvoda u. 21. szám alatti lakost 6 igen szavazattal,

Böősy Imre (sz: 1956. december 16., an: Bugár Emília) 9177 Ásványráró, Hajós u. 1. szám alatti lakost 6 igen szavazattal,

Körmendi Gézáné (sz: Dániel Mária, 1951. február 24., an: Soós Teréz) 9177 Ásványráró, Győri u. 29. szám alatti lakost 6 igen szavazattal,

Lappints Tiborné (sz.: Horváth Mária, 1949. december 10., an.: Banyár Gizella) 9021 Győr, Bajcsy Zsilinszky u. 30-32. szám alatti lakost 6 igen szavazattal megerősíti.

 

                                       Felelős:     Böősy Imre polgármester

                                       Határidő: azonnal

 

4. Napirendi pont

Támogatás a mosonmagyaróvári Karolina Kórház részére

 

Böősy Imre polgármester: Botos Gábor Úr levelének tartalma szerint, ha a Társulási Tanács 2010. április 22-én tartandó ülésén a 2009. évi pénzmaradvány terhére a társulás költségvetésből 300 eFt-ot e célra át tudna csoportosítani, valamint a fennmaradó 700 eFt-ot a települések lakosságarányosan, kb. 10 Ft/lakos hozzájárulást tudnának biztosítani, a befolyt összegből a Karolina Kórház vastagbélrák kiszűréséhez műszert tudna venni.

 

Böősy Imre polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

16/2010. (IV. 14.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete hozzájárul 50.000 Ft összegű támogatás átadásához a „Mosonmagyaróvár és vonzáskörzete lakosságának egészségügyi ellátásáért alapítvány” (adószám: 19110839-1-08, számlaszám: 11737076-20050980 OTP Bank) részére a megelőző, gyógyító tevékenység feltételeinek javítására (colonoscop beszerzésére).

Felelős: Böősy Imre polgármester

Határidő: 2010. május 15.

 

Böősy Imre polgármester napirendi pontok megtárgyalása után az ülést bezárta.

K.m.f.

Böősy Imre

Dr. Minkó Nikoletta

polgármester

jegyző