Ásványráró Község Képviselő-testülete

 

 

Ikt.sz.: 18-5/2010.

 

 

 

 

 

 

Jegyzőkönyv

 

 

 

 

 

Készült: Ásványrárón, 2010. február 15-én megtartott ülésről.

 

 

Tartalma:

 

 

8/2010. (II. 15.) határozata az Önkormányzat 2010. évi közfoglalkoztatási tervének elfogadásáról

 


Jegyzőkönyv

 

Készült: Ásványrárón, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében 2010. február 15-én megtartott Képviselő-testületi ülésről.

 

Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint.

 

Böősy Imre polgármester: Köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy a Képviselő-testület határozatképes, mivel 10 fő képviselőből 7 fő képviselő jelen van, és az ülést megnyitja.

 

Napirendi pontok:

1. A 2010. évi közfoglalkoztatási terv elfogadása

2. Az Önkormányzat 2010. évi költségvetésének megtárgyalása

3. Egyebek

 

Van-e valakinek döntést igénylő kérdése?

 

A polgármester szavazásra teszi fel a napirendi pontokat, a Képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a napirendet.

 

1. Napirendi pont

A 2010. évi közfoglalkoztatási terv elfogadása

 

Dr. Minkó Nikoletta jegyző: Az „Út a munkáhozprogramot a Kormány 2009. évben indította el. A program kiemelt célja, hogy a munkára képes, tartósan munkanélküli személyek a korábbinál fokozottabb mértékben vegyenek részt valamely közfoglalkoztatási formában, hogy rendszeres munkajövedelemhez jussanak, és közelebb kerüljenek a munka világához. A Szociális törvény szabályai meghatározzák a települési önkormányzatok közfoglalkoztatással kapcsolatos kötelezettségeit, melynek egyik része a közfoglalkoztatási terv elkészítése.

A közfoglalkoztatási terv egyéves időtartamra szól, amelyben az önkormányzatok meghatározzák azokat a munkafeladatokat, munkaköröket, amelyeket részben vagy egészben közfoglalkoztatás keretében kívánnak ellátni, valamint az egyes feladatok ellátásához szükséges létszámot, a feladatok várható ütemezését és a megvalósításához szükséges költségeket.

Az Önkormányzat a 2009. éves Közfoglalkoztatási tervében 13 fő foglalkoztatását tervezte, amiből 2 fő foglalkoztatása valósult meg. A tervezésnél számításba vett jogosultak közül mindössze 5 fő jelentkezett az önkormányzatnál az aktív korúak ellátásának megállapítása iránt. Az aktív korúak ellátásában részesülők közül 2 főt vontunk be a közcélú foglalkoztatásba, akiket konyhai kisegítő munkakörben alkalmazott az önkormányzat.

A 2010-es közfoglalkoztatás tervezéséhez egyrészt a 2009. december hónapban RÁT-ban részesülőket vettük alapul, másrészt a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Mosonmagyaróvári Kirendeltsége bocsátotta rendelkezésünkre a 2009. évi statisztika alapján a közfoglalkoztatásba 2010. évben várhatóan bevonható személyekre vonatkozó adatokat, így a 2010-es Közfoglalkoztatási tervben 5 fő éves foglalkoztatásával számoltunk.

A tervet előzetes véleményezésre megküldtünk a Regionális Munkaügyi Központ Kirendeltségének, mely szerv a tervről készített véleményét még nem küldte meg az önkormányzat részére. Amennyiben vélemény nem érkezik, úgy a tervet jóváhagyottnak kell tekinteni.

 

Böősy Imre polgármester: A közfoglalkoztatási tervet február 15-ig kell elfogadnia a Képviselő-testületnek, így javaslom, hogy a mellékelt Közfoglalkoztatási Tervet az állami foglalkoztatási szerv véleményének a hiányában szíveskedjenek elfogadni. Amennyiben részünkre az esetlegesen megküldésre kerülő vélemény módosítási javaslatot fog tartalmazni, úgy a közfoglalkoztatási tervet ismételten beterjesztjük a Képviselő-testület elé.

 

Böősy Imre polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag - hozta meg határozatát:

8/2010. (II. 15.) határozata

 

Ásványráró község Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 37/A. § (1) bekezdése alapján a 2010. évre a melléklet szerinti formában és tartalommal határozza meg a település Közfoglalkoztatási Tervét.

A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a Tervben foglalt feladatok végrehajtása érdekében eljárjon, illetőleg kötelezi az elfogadott Közfoglalkoztatási Tervnek 5 napon belül való megküldésére a Magyar Államkincstár illetékes Igazgatósága részére.

 

                                                Felelős: Böősy Imre polgármester

                                                Határidő: 2010. február 15. és folyamatos

 

2. Napirendi pont

Az Önkormányzat 2010. évi költségvetésének megtárgyalása

 

Böősy Imre polgármester: A Képviselő-testület elé beterjesztett 2010-es költségvetés megtárgyalásának az elnapolását javaslom. A rendelet néhány mellékletét át kell dolgozni az előterjesztett anyaghoz képest.

 

A Képviselő-testület a napirendi pont megtárgyalását elnapolja.

 

Mivel egyéb kérdés és hozzászólás nem volt a napirendi pontok megtárgyalása után a polgármester az ülést bezárta.

K.m.f.

Böősy Imre

Dr. Minkó Nikoletta

polgármester

jegyző