Ásványráró Község Képviselő-testülete

 

 

 

Ikt.sz.: 21-11/2011.

 

 

 

 

 

Jegyzőkönyv

 

 

 

 

 

 

 

Készült: Ásványrárón, 2011. február 15-én megtartott ülésen.

 

 

Tartalma:

 

10/2011.(II. 15.) határozat a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás KEOP-1.1.1./2F/09-2010-0007 pályázatához kapcsolódóan önerő biztosításáról

 

11/2011.(II. 15.) határozat az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének továbbtárgyalásáról

 

1/2011.(II. 16.) önkormányzati rendelet a helyi iparűzési adóról szóló 16/2006. (XII. 15.) rendelet módosításáról

 

2/2011.(II. 16.) önkormányzati rendelet az egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről

 

12/2011.(II. 15.) határozat védőnői munkakör betöltésére álláspályázat kiírásáról

 

13/2011.(II. 15.) határozat Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosításáról

 

14/2011. (II. 15.) határozat a Tornacsarnok használatáért fizetendő bérleti díjról

 


Jegyzőkönyv

 

Készült: Ásványráró, 2011. február 15-én, 17.30 órai kezdettel megtartott Képviselő-testületi ülésről.

 

Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszöntöm a megjelenteket. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület határozatképes, mivel 7 fő képviselőből 7 fő képviselő jelen van, és az ülést megnyitom.

 

Tervezett napirendi pontok:

  1. Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által benyújtott pályázathoz szükséges önerő biztosítása
  2. Beszámoló a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda költséghatékony működésének szakértői ellenőrzéséről készült jelentésről
  3. Az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének tárgyalása
  4. Hatályos önkormányzati rendeletek felülvizsgálata
  5. Védőnői munkakörre álláspályázat kiírása
  6. Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása
  7. Egyebek

 

Van-e valakinek még döntést igénylő javaslata?

 

Mivel egyéb döntést igénylő javaslat nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a napirendet.

 

A Képviselő-testület a napirendet egyhangúlag elfogadta.

 

 

1. Napirendi pont

Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás által benyújtott pályázathoz szükséges önerő biztosítása

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A Mosonmagyaróvári Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Társulás arról tájékoztatott, hogy a fejlesztési pályázat sikerre jut, támogatásban részesítik a projektet. A Társulás által fizetendő önerő mértéke 900 MFt. A Társulás tagjaira 400 MFt önerő vállalása és megfizetése jut. A Támogatási Szerződés megkötéséig határozni kell az önerő biztosításáról. A tervezet szerint négy sziget létesült volna Ásványrárón, de abból sajnos csak kettő valósul meg. Én rákérdeztem a háromra, de nem lehet.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Hol lennének ezek a szigetek?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Azt majd nekünk kell eldönteni.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Ne központi, szem előtti helyen legyen.

 

Peredi László képviselő: A házi komposztálás mit jelent, valamelyik településnél szerepel?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Azok a települések vállalták a díjaikban a komposztálás szolgáltatást is.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Az önerő a lényeg, hogy azt biztosítjuk-e?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: 2011. október 31-ig 2.036.400 Ft-ot, 2012. június 30-ig 4.072.800 Ft-ot, 2013. január 31-ig 678.800 Ft-ot önerőként meg kell fizetnünk és három év költségvetésébe be kell terveznünk. A 2011. évi költségvetésbe az első részt beépítettük.

Az Imre korábban már próbált kilépni a projektből, de nem engedték. Nagyon más választásunk nincs szerintem. Az a kérdésem, hogy a határozati javaslatot elfogadjuk-e?

 

Fazekas Alajos képviselő: Miért ilyen ütemezést állapítottak meg?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Én örülök, hogy idén a 2 milliót Ft-ot kell fizetni és nem a 4 milliót.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Kérdezik azt is, hogy hova szeretnénk a lerakót?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Arra vonatkozóan is kérek majd javaslatokat a képviselőktől. Mindenképpen egy kell Ásványra, és egy Ráróba.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: A körforgalomnál, hátul a terület szerintem jó lenne, ha az az Önkormányzaté?

 

Nagy Zoltán képviselő: Ásványon, a Budai tó mellett lehetne.

 

Mivel egyéb kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

10/2011. (II. 15.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete vállalja, hogy a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás KEOP-1.1.1./2F/09-2010-0007 pályázatához kapcsolódóan 6.788.000 Ft, azaz hatmillió-hétszáznyolcvannyolcezer forint önerőt az alábbiak szerint biztosít és a társulás számlájára megfizet:

 

2011. évi költségvetésében:   2.036.400 Ft-ot

2012. évi költségvetésében:   4.072.800 Ft-ot

2013. évi költségvetésében:      678.800 Ft-ot.

 

A fenti teljes összeg meglétének igazolására 2011. március 7-ig bankszámla igazolást küld a Társulásnak, a fenti éves összegeket pedig a gördülő költségvetésben előirányozza.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

2. Napirendi pont

Beszámoló a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda költséghatékony működésének szakértői ellenőrzéséről készült jelentésről

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A múltkori Képviselő-testületi ülésen már beszélni akartam róla, de jeleztétek, hogy egy következő ülésen ez önálló napirendi pont legyen, mert van hozzáfűznivalótok.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Az országos kompetenciamérés eredményeiről hoztam egy táblázatot. A jelentésben a legnagyobb csúsztatás, hogy a 2007. évi kompetenciamérésen a tanulók eredménye meglehetősen gyenge. A szakértői véleménynek ez a része elfogadhatatlan.

 

Nagy Zoltán képviselő: Én egy másik fajta táblázatot hoztam. Ezen leolvasható, hogy az egyes tanulók milyen szinten teljesítettek Ez alapján az elvárható eredményi szinten vannak a gyerekek.

A szakértői jelentés kiemelte a sajátos nevelési igényű és a hátrányos helyzetű gyerekek létszámát. Én és a kollégák sem tehetünk arról, hogy sok ilyen gyerek jár az intézménybe. Ha a tanító megállapítja, hogy a gyereknek tanulási nehézségei vannak, akkor a szülővel egyeztetve a nevelési tanácsadó segítségét kéri. Ott bizonyos módszerek, tesztek segítségével megvizsgálják a gyereket, és ha szükséges tovább küldik a Tanulási Képességet Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottsághoz, ahol megállapíthatják a sajátos nevelési igényt, vagy csak javasolnak pár óra fejlesztést.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: Azt fontos kihangsúlyozni, hogy a 19 gyerek, 5 családból való.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: A %-os arányt az is megdobja, hogy mi alkalmazunk egy fejlesztő pedagógust, elkészült egy fejlesztő szoba, amiért több faluból is hoztak ide gyereket. Ők nem csak Ásványráróiak. Vannak olyanok, akik ezért íratták ide a gyerekeiket, mert itt van ilyen.

 

Peredi László képviselő: Torz adatokat látok a jelentésben, a saját véleményem szerint. A jelentésben 3 eljáró fő szerepel, az több ennél.

 

Nagy Zoltán képviselő: Nem iskolai probléma miatt vitték el azokat a gyerekeket, hanem a családok közötti probléma miatt, vagy sikeresen felvételizett kisgimnáziumba.

 

Peredi László képviselő: Az okokat nem látom, ezt is meg kellett volna nézni. A jobb képességű gyerekeket meg lehetne toldani valami plusszal, és ezzel jobbá tenni az iskolát. Csoport bontásban jobban lehetne velük foglalkozni.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Ez pénzkérdés. A szakvélemény az összevonást javasolja, nem a bontást. Mindent lehet, csak pénz kell.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: A jelentés szerint az óvoda kihasználtsága 73 %-os. Én gyűjtöttem össze adatokat: 2008-2009-es tanévbe 77 fő, a 2009-2010-es tanévbe 79 fő, a 2010-2011-es tanévbe 70 fő a gyereklétszám. A 2011-2012-es tanévbe 65 fővel számolhatunk, a férőhely számához viszonyítva itt lehet csökkenéssel számolni.

A decemberi adatok nem hitelesek, amivel a jelentés számol. A beszoktatás elején vagyunk, az augusztusi létszám a mérvadó. Az óvodai létszám miatt egyáltalán nincs aggódnivalónk.

 

Nagy Zoltán képviselő: Még annyit a jelentéssel kapcsolatban: a diákverseny javításra szorul. Biztos lehetne még ezen is javítani. Általában mindig ugyanaz a 20 gyerek vihető a versenyekre, nem akarjuk nagyon leterhelni őket. A háziversenyek körének a szélesítését, színesítését határoztuk el. Több olyan megyei versenyen veszünk részt eredményesen, amit nem jegyeznek a statisztikákban.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Amiből a hölgy dolgozott, az nem tartalmazott minden versenyt.

 

Nagy Zoltán képviselő: A túlórákkal kapcsolatban: abból adódnak, hogy nem egyformák a szakok. Például az egyik tanítónak 18 órája összejön a németórából. Meg lehet szüntetni a szakköröket, előkészítőket.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Megint a Győrladamériekkel tudok példálózni. Ott nincs túlóra fizetve. Ott is elkészítette ez a hölgy a szakvéleményt. Az iskolaigazgató-helyettesi beosztást megszüntették, Darnózselin csak annak engednek szakkört tartani, akinek nincs meg a kötelező órája, vagy grátisz tartanak szakkört.

Nekem az a kérésem, hogy a szakértői javaslatok közül valamit meg kellene valósítani.

 

Nagy Zoltán képviselő: Csoportok kialakításánál előírja a jogszabály, hogy mit kell nézni. Én úgy gondolom, hogy függ attól is, hogy milyen összetételű az az osztály. Van jó pár olyan gyerek, akit nehéz fejleszteni párban. Ha ésszerűen átgondoljuk, a 21 óra helyett talán 16 órában elláthatja a fejlesztést, de amit a hölgy írt, azonmód nem hiszem, hogy ne menne a minőség rovására.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: A minőség romlik, ha 8 SNI gyereket együtt fejlesztenek.

 

Nagy Zoltán képviselő: Miért járnak ennyi fejlesztésre? Valakinek több területen is problémája van. A szurdopedagógus a beszéd-, hallás fejlesztéssel foglalkozik. A logopédiai fejlesztésnél nem egy gyerek van egy órán, hanem több. Ez még speciálisabb, mert nem lehet egyszerre fejleszteni több tanulót. A gyógypedagógiai részen annyi spórolást meg lehet tenni, amit említettem, valamint, hogy az informatikusnak nem kötelező a pótlék.

 

Peredi László képviselő: Azok elől nem szabad elvenni a forrást, akik fejlesztésre szorulnak.

Ha iskolaigazgató-helyettes nem kötelező, akkor nem kell.

 

Nagy Zoltán képviselő: Akkor a munkaerővel kapcsolatos jelentéseket az óvodára vonatkozóan az óvodavezetőnek kell majd elvégezni, 33 emberről van szó. Három órában azt nevetséges elvégezni, amit most csinál. Négy óra a kötelező tanóra az igazgatónak, a helyettesnek nyolc óra.

Órakedvezmény adható. Valaki vagy pótlékot kap, vagy órakedvezményt.

 

Peredi László képviselő: Ebből mindenképpen faragni kell. Ha azt írja a szakértő, hogy nem kell kifizetni, akkor nem kell fizetni. Akkor vagy a törvény, vagy a szakértő rossz.

 

Nagy Zoltán képviselő: Nem, a törvény nem írja elő. A törvény meghatározott tanulói létszámnál írja elő kötelezőként az iskolaigazgató-helyettest.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ez az egy tétel nagy szám. Utána fogok járni ezeknek.

 

Peredi László képviselő: Az iskolai takarítás?

 

Nagy Zoltán képviselő: Tudod, hogy hány takarítónő van az intézményre jelenleg? Egy fél. Egy takarítónő betegállományban van, egy fő csak a tornacsarnokba van, egy fő, aki részmunkaidőben dolgozik, ő az orvosi rendelőt, a védőnő szolgálatot takarítja, egy fő pedig fele időben ételt oszt és fele időben takarít csak.

 

Peredi László képviselő: Mennyi az a nap, amikor nincs takarítás? Nyári szünet, téli szünet?

 

Nagy Zoltán képviselő: A nyári időben veszik ki a szabadságaikat. Itt nincs dőzsölés. Nyáron vannak a nagytakarítások is.

 

Peredi László képviselő: A takarításon meg lehet fogni pénzt.

 

Fazekas Alajos képviselő: Mit takar a takarítás? Takarítás és takarítás között nagy különbség van.

 

Nagy Zoltán képviselő: A tanítási órák után a tantermeket és a vizesblokkokat takarítják ki. A nagytakarításban pedig ablakpucolás stb. van.

 

Peredi László képviselő: Rendezvényeknél a szervező szokott takarítani szerintem.

 

Nagy Zoltán képviselő: Múltkor volt a farsangi bál. Este nyolckor lett vége, utána takarítottak. Egy fő, aki a tornacsarnokban van, ő a tornacsarnok gondnoka is, ott nyolcig programok vannak. Hétvégén is dolgozik, ha foci van.

Nem látod a napi dolgokat.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ez máshol is fájdalmas volt, de ez létkérdés.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: Az iskolaigazgató-helyettesi pótlék megvonását nem javaslom. Erőn felül teljesít, sokszor még vasárnap is.

 

Peredi László képviselő: Az eddigi ténykedésünk, ami kívülről látszik, az az, hogy megemeltük az adókat, mást nem tettünk. Csapokat nem zártunk el.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Miért? A cafetéria mértékén is csökkentettünk.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: Az óvónői 2-es normát már 2 éve spóroljuk, pedig jogszabály írja elő.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: A szakértő is megírta a 2-es normát. Ha ne adj Isten, baj történik, ott meghurcolhatják a vezetőt is. Ez hazárdírozás. Nagy pénz még egy óvónőt is felvenni.

 

Peredi László képviselő: Ha nem pótoljuk a takarítónőt, egy főállású anyát részmunkaidőbe fel lehet venni.

 

A Képviselő-testület részéről több hozzászólás nem hangzott el. A Képviselő-testület a napirendet megvitatta.

 

 

3. Napirendi pont

Az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének tárgyalása

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az Önkormányzat 2011. évi költségvetését tárgyalásra benyújtottuk. Az lenne a kérésem, hogy a betervezett kiadásokon és bevételeken menjünk végig. Átadom a szót a gazdálkodónak.

 

Éliás Erzsébet gazdálkodási főmunkatárs ismerteti a költségvetés tervezett előirányzatait.

 

 

Éliás Erzsébet gazdálkodási főmunkatárs: Összességében elmondható, hogy a dologi kiadásoknál több szakfeladat esetében a legszükségesebb mértékkel terveztünk. Bér kiadásoknál a béren kívüli juttatások mértékét csökkentettük.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az anyag beszerzésre beterveztünk 800 eFt-ot, ez minimális összeg nagyon. Ha megindul a jó idő, azt szeretném, hogy havonta kerüljön sor az utak javítására.

A kiadásoknál beterveztük a felvett 26 millió Ft-os hitel kamatát, ez 1.690 eFt. Erről a hitel felvételről már döntött a testület, már meg is kaptuk. A másik kamat összeget pedig a 27 millió Ft után számoltuk. Ezt még nem kaptuk meg, a hitel kérelmünk folyamatban van, remélhetőleg megkapjuk.

Civil szervezetek támogatásánál a Sportkör, Tűzoltó Egyesület, Pávakör támogatásával számoltunk, ez 1 millió Ft-ot jelent.

 

Peredi László képviselő: Azt nem szabad elfelejteni, hogy Ásványráró 25 percre van az első segítségtől egy tűzeset esetében. Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület 7 perc alatt odaér helyben.

 

Nagy Zoltán képviselő: Szerintem a támogatásaiból fenn tudja magát tartani a Tűzoltó Egyesület. Nem kötelező önkormányzati feladat a civil szervezetek támogatása.

 

Peredi László képviselő: Szerintem ez a falu lakóinak az ügye, nem a 25 emberé, aki az Egyesületnél van. Akkor a sport se kell ennyi erővel.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A könyvtári tevékenységre 1 millió Ft-ot terveztünk, amit az államtól kapunk. A közművelődési szakfeladatra a Falunapra betervezett összeg került. A falunapi kiadásokra a tornacsarnok bérbeadásából származó bevételt lehetne fordítani, az is került betervezésre, 500 e Ft-val.

 

Nagy Zoltán képviselő: Nem beszéltünk róla, a betervezett védőruha az iskolánál maradhat-e?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Igen, megnéztük az árakat. Kérlek, hogy az iskola és az óvoda költségvetését ismertesd.

 

Nagy Zoltán képviselő ismerteti az intézményre vonatkozó költségvetést.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Azt kérdezném, hogy a karbantartáshoz mit terveztetek 500 eFt-ot?

 

Nagy Zoltán képviselő: A konyhánál a karbantartás, kis javításra a gázzsámoly vásárlást terveztük. Az óvodánál a beruházási kiadásnál a Szabó és Társa által kiállított számlák vannak betervezve.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Kérdezem a Képviselő-testületet, hogy a költségvetés anyagát 2. forduló tárgyalására alkalmasnak találja?

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

11/2011. (II. 15.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete az Önkormányzat 2011. évi költségvetését II. fordulóra való továbbtárgyalásra alkalmasnak találja.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

4. Napirendi pont

Hatályos önkormányzati rendeletek felülvizsgálata

 

Dr. Minkó Nikoletta jegyző: A helyi iparűzési adóról szóló önkormányzati rendelet módosítása szükséges, mert a helyi adókról szóló törvényt 2011. január 1-ei hatállyal az ideiglenes iparűzési adóra vonatkozóan módosították. Megszűnt a piaci, vásározó tevékenység után fizetendő ideiglenes iparűzési adó. A magasabb szintű jogszabály változása miatt helyi rendeletben is módosítani kell ezt a bekezdést.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Van-e valakinek kérdése ezzel kapcsolatban?

 

Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a rendelet módosítását.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – alkotta meg

 

Ásványráró Község Képviselő-testületének 1/2011. (II. 16.) önkormányzati rendeletét a helyi iparűzési adóról szóló 16/2006. (XII. 15.) rendelet módosításáról.

 

 

Dr. Minkó Nikoletta jegyző: Az egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről szóló rendelet-tervezet elkészítését azért tartottuk szükségesnek, mert felülvizsgálva a hatályos önkormányzati rendeletek jegyzékét, megállapítottuk, hogy egyes rendeletek hatályon kívül helyezésre szorulnak. Ilyen az első lakáshoz jutók lakáscélú támogatásáról szóló 14/2000. (VIII. 24.) rendelet, valamint a mezei őrszolgálat létesítéséről és működéséről szóló 18/2007. (XII. 21.) rendelet. Az első lakáshoz jutókat a jelenlegi anyagi helyzetben az önkormányzat nem tudja támogatni, így a rendelet célja értelmét veszti. A mezőőri rendelettel kapcsolatban: a mezőőr jogviszonya 2010. októberében megszűnt. A Képviselő-testület korábbi hozzászólásai alapján új mezőőrt nem kíván alkalmazni, így hatályon kívül helyezhető ez a rendelet is.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Van-e valakinek kérdése?

 

Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a rendelet-tervezetet.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – alkotta meg

 

Ásványráró Község Képviselő-testületének 2/2011. (II. 16.) önkormányzati rendeletét az egyes önkormányzati rendeletek hatályon kívül helyezéséről.

 

 

5. Napirendi pont

Védőnői munkakörre álláspályázat kiírása

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A védőnői állásra a pályázati kiírást elkészítettük.

 

A polgármester ismertette a kiírást.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Vonzó lesz az állás a szolgálati lakás miatt. Szerintem fel kell majd ajánlani, hogy ha felújítatja saját költségen a lakást, 1-2 évig nem kell lakbért fizetnie.

 

Mivel egyéb kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

12/2011. (II. 15.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet védőnői munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama:

határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege:

Teljes munkaidő

A munkavégzés helye:

Győr-Moson-Sopron Megye, 9177 Ásványráró, Rákóczi u. 26.

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:

Ásványráró község közigazgatási területén a jogszabályban meghatározott védőnői feladatok ellátása.

 

Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

§ magyar állampolgárság,büntetlen előélet,cselekvőképesség,

§ főiskolai végzettség védőnői szakon

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

§ védőnői területen szerzett tapasztalat

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

§ szakmai önéletrajz,

§ iskolai végzettséget igazoló okiratok másolata,

§ három hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,

§ nyilatkozat személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulásról,

§ nyilatkozat, hogy a pályázat elbírálásakor zárt ülést kér-e.

A munkakör betölthetőségének időpontja:

A munkakör legkorábban a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. március 31.

A pályázati kiírással kapcsolatosan további információt Tatainé Popp Rita polgármester nyújt, a +36-20/441-4090-es telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

§   Postai úton Ásványráró Község Önkormányzata címére (9177 Ásványráró, Rákóczi u. 14. )

§ Személyesen Tatainé Popp Rita polgármester részére, vagy elektronikus úton a polgarmester@asvanyraro.hu e-mail címen keresztül

A munkáltatóval kapcsolatos egyéb lényeges információ:

Az Önkormányzat az eredményes pályázónak igény szerint szolgálati lakást tud biztosítani a településen.

A kinevezés határozatlan időre jön létre 3 hónapos próbaidő kikötésével.

A pályázat elbírálásának határideje: 2011. április 10.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

Ásványráró Község Önkormányzat hirdetőtáblája, Ásványráró Község hivatalos honlapja

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

6. Napirendi pont

Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodásának módosítása

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A január 27-ei kistérségi ülésen nem tudtam részt venni, helyettem Bakonyi Jenő alpolgármester Úr ment el. Neki is az volt a véleménye, hogy sok mindenbe nem szólhatunk bele.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Kettő oldalt jegyzeteltem, most nem hoztam magammal, de a következő testületi ülésen el fogom mondani.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A kistérségi Munkaszervezet küldött egy előterjesztést, ami határozathozatalt igényel.

A polgármester ismertette a határozati javaslatot a Képviselő-testülettel.

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

13/2011. (II. 15.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete jóváhagyja a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Megállapodás módosítását, amely szerint a Társulási Megállapodás kiegészül azzal, hogy a Társulás fenntartásában működő szociális, gyermekvédelmi és családsegítő intézmények térítési díjait Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata rendeletében határozzák meg.

Ásványráró Község Képviselő-testülete elfogadja, hogy a Társulási Megállapodás 12. pontjában törlésre kerül a „közhatalmi szerv” megnevezés.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

7. Napirendi pont

Egyebek

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A költségvetés tárgyalásakor már említettük a tornacsarnok bérleti díját. Fizetnek most valamit a használatért?

 

Nagy Zoltán képviselő: Igen. Fizetnek a kézilabdások is, a focisok is. Szokott lenni karate edzés, heti 2-3 alkalommal, ők nem fizetnek.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A gyerekek fizetnek az edzőnek valamit?

 

Nagy Zoltán képviselő: Nem tudom, szerintem tagdíjat fizetnek. Úgy volt, hogy nem kérünk pénzt, mert ásványrárói gyerekek is járnak.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Beszélni kellene a karate edzővel, hogy neki is fizetni kellene a felét. Én 2000 Ft bérleti díjat javaslok szedni óradíjként.

Kérdezem a Képviselő-testületet, hogy elfogadja-e azt a javaslatot, hogy a tornacsarnok bérleti díját 2000 Ft/óradíjban határozzuk meg.

 

A polgármester szavazásra teszi fel a javaslatot:

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

14/2011. (II. 15.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonában lévő Tornacsarnok bérleti díját 2.000 Ft összegben határozza meg.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Nekem annyi a mondanivalóm, hogy sokan megjegyzik a faluban, hogy ilyen nehéz anyagi helyzetben liftet csináltat az önkormányzat az iskolába. Információt kellene juttatni a Lakosság felé, hogy milyen munkálatok történnek az iskolában.

A honlap szépen alakul.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az Egyebek között el szeretném mondani, hogy Orbán György az önkormányzat fennálló tartozásait 2010. december 31-i fordulónappal részletesen átküldte e-mailben. A tőke tartozás 37 millió Ft, a kamat tartozás 33 millió Ft, így összesen 70 millió Ft. Az Önkormányzat a tartozásból 2007-ben és 2010-ben törlesztett, valamint a Kft. is vásárolt követelést, így összesen 40 millió Ft maradt a tartozás tőkével és járulékaival. Orbán György nem zárkózik el az adósság elfogadható rendezése elől. Hajlandó nyilatkozatot kiadni arról, hogy 2011. december 31-ig a követelését nem érvényesíti, ha a Képviselő-testület határozatban a tartozását elismeri. Ezt a nyilatkozatot a bank kéri a hitelhez.

A tartozás elismerő nyilatkozatban a Képviselő-testületnek a követelés megfizetésére az abban szereplő ütemezés szerint kellene kötelezettséget vállalni. Az utolsó esedékesség 2011. szeptember 1. Az Önkormányzat nem tud ilyen ütemben fizetni, ezt így nem akarom aláírni. Beszélni fogok az Orbán Úrral, hogy a tartozást nem vitatjuk, de a táblázatot ne kelljen kitölteni.

 

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, a polgármester a napirendi pontok megtárgyalása után az ülést bezárta.

 

 

K.m.f.

 

 

 

Tatainé Popp Rita

Dr. Minkó Nikoletta

polgármester

jegyző