Ásványráró Község Képviselő-testülete

 

 

Ikt.sz.: 21-12/2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jegyzőkönyv

 

 

 

 

 

 

Készült: Ásványrárón, 2011. február 22-én megtartott ülésen.

 

 

Tartalma:

 

15/2011. (II. 22.) határozat Dr. Kaszás György háziorvosi praxisbővítéséről

 

3/2011. (II. 23.) önkormányzati rendelet az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének elfogadásáról

 

16/2011. (II. 22.) határozat a Menedzser Mérnöki Iroda Kkt. felé fennálló tartozás fizetési ütemezési megállapodásáról

 

17/2011. (II. 22.) határozat Dr. Hamar Péter könyvvizsgáló megbízásáról

 


 

Jegyzőkönyv

 

Készült: Ásványrárón, 2011. február 22-én, 17 órai kezdettel megtartott rendes Képviselő-testületi ülésről.

 

Jelen vannak: A csatolt jelentési ív szerint.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszöntöm a megjelenteket. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület határozatképes, mivel 7 fő képviselőből 7 fő képviselő jelen van, és az ülést megnyitom.

 

Tervezett napirendi pontok.

1.)    A konyha üzemeltetésének kérdése

2.)    Háziorvosi praxisbővítés

3.)    Orbán György részére tartozás elismerő nyilatkozat megtétele

4.)    Fizetési ütemezési megállapodás a Menedzser Mérnöki Kkt-vel

5.)    Az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének tárgyalása

6.)    Egyebek

a.) Dr. Hamar Péter könyvvizsgáló megbízása

 

Van-e valakinek döntést igénylő kérdése?

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Az Egyebek között szeretnék pár dologról beszélni.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: Én is az Egyebek között szeretnék pár dologról szólni.

 

Mivel egyéb döntést igénylő javaslat nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a napirend módosítását.

 

A Képviselő-testület a módosított napirendet egyhangúlag elfogadta.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A napirendi pontok tárgyalása előtt szeretném köszönteni a testületi ülésen Boros Andrásné védőnőt, aki nyugdíjba vonulása miatt jövő héttől már a szabadságát tölti. A helyettesítést a hegyeshalmi védőnő látja majd el.

 

A Képviselő-testület nevében Tatainé Popp Rita polgármester Boros Andrásné védőnő Ásványrárón eltöltött 33 év szolgálatát megköszönve sok boldogságot kívánt a nyugdíjba vonulása alkalmából.

 

 

1. Napirendi pont

A konyha üzemeltetésének kérdése

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A mai testületi ülésre meghívtam kettő vállalkozót, akiket a konyha üzemeltetésének a kérdésében gondoltam személyesen meghallgatni.

Át is adom a szót Jankó István Úrnak, aki a Rábakész Kft-től jött.

 

Jankó István: A Rábakész Kft. 12 településen üzemeltet konyhát, ezenkívül Győrben a megyei rendőrség, és az EON konyháját is. Meg kell kérdezni ezeket a településeket, hogy elégedettek-e velünk. Dolgozói és gyermekétkeztetés a fő munkánk. A Rábakész Kft üzemeltet cukrászüzemet is. Nem akarjuk magunkat ráerőltetni a falvakra, de ajánljuk magunkat.

Mi elkészítjük az étlapot az óvodába és kikérjük az ottaniak véleményét is. Közösen találjuk ki az étlapot.

Több falunapon is résztvettünk, akár 500 főre is tudunk főzni. Ha a falunak kell a szolgáltatásunk, ajánljuk magunkat erre is.

Sok helyen vagyunk jelen, mindegyik egyedi, megállapodás, és elvárás kérdése. A helyi körülményeknek meg kell felelni. Nem engedheti meg egy vállalkozó sem, hogy ne legyenek vele megelégedve. A feladatokból sok mindent elviszünk, anyagbeszerzést végzünk, befektetjük a pénzünket, az önkormányzatnak nem kell, hogy a pénze álljon benne. Mi fizetnénk a dolgozók bérét, járulékait. Nincs szükségünk élelmezésvezetőre, nekünk van központi. De ez nem azt jelenti, hogy ha van itt élelmezésvezető, azt nem tudnánk alkalmazni.

Ha van például hentes a településen, akkor onnan is beszerezhetjük a hús féléket, például Écsen kikötötték, hogy a helyi húsüzemet, zöldségest vegyük igénybe. A közeli falukba is onnan visszük. Mi friss hússal, zöldséggel dolgozunk. Ez az, amivel mi jobbak lehetünk.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az önök ajánlatát a képviselők ismerik, már beszéltünk róla.

 

Jankó István: Az árainkon most emeltünk. Az élelmezési árak emelkedtek, például emelkedett a liszt ára, és ez kihatással van a tészta félék áremelkedésére is.

Mi nem akarunk árversenybe belemenni. Vannak olyan dolgok, amiket nem szabad megtenni. Bizonyos ár alá nem lehet menni, egy vállalkozó nyereséggel dolgozik. Olyan szolgáltatást szeretnénk, amivel elégedettek. Jobb gépekkel praktikusabban oldanánk meg a dolgokat.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszönjük, hogy eljött.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Amíg nem érkezik meg a következő vállalkozó, addig hagyj beszéljek pár dologról. Készítettem egy kimutatást a vállalkozók árajánlatainak összehasonlításáról. Közel vannak az áraik. Az Önkormányzat bevételi oldalán szerepel, amit beszedünk étkezési térítési díjként, valamint amit az államtól kapunk normatívaként. Az ÁFÁ-t be kell fizetni, de a nyersanyag ÁFÁ-t vissza lehet igényelni, a különbözetet tettem be kiadásként. Egyéb dolog közé a tisztítószereket tettem, valamint kiadási oldalon a bérek szerepelnek még. Ez tavalyi évben 3 millió Ft veszteséget jelentett, az ideit még nem néztem. Ha a bér kiadásokra csak 3 embert számolok, akkor is 3 millió veszteséggel jöttem ki.

Közben megérkezett a másik vállalkozó is, az Ördögkonyha ügyvezetője, Dr. Patonai László. Kérném az Urat, hogy mutatkozzon be.

 

Dr. Patonai László: Üdvözlöm Önöket. Az Ördögkonyha ügyvezetője vagyok. 1993. decemberében alakultunk meg, 3 tulajdonossal. Akkoriban az Egészségbiztosítási Pénztár konyháját béreltük. 1994-ben 40 főre kezdtük a főzést. A Kft. 7 dolgozót alkalmazott, jelenleg 60 főt.

Jelenleg több helyen főzünk, a Győri Megyei Jogú Város konyháján, a Bercsényi iskola konyháján, a Fekete iskola konyháján. Kiszállítást is végzünk. 2006-ban már 300 embernek vittük az ebédet gépjárművel.

Lébénnyel 2005-ben, 2007-ben a Kónyi Önkormányzattal kötöttünk szerződést. Nulláról induló vállalkozás voltunk, most már 100 milliós vagyonnal rendelkezünk. Minden eszköz a miénk a konyhákban, bérleményekkel rendelkezünk.

A Győr Megyei Jogú Város által elfogadott nyersanyagnormával dolgozunk, 70 %-os rezsivel. A Közgyűlés most 5 %-os emelést fog elfogadni. Emelkedtek az árak, például az étolaj ára 80 %-ot emelkedett. A húsnak az emelése még nem történt meg.

Én tettem Önöknek ajánlatot, várom a kérdéseket.

 

Fazekas Alajos képviselő: Milyen formában gondolja itt Ásványrárón az étkeztetést?

 

Dr. Patonai László: A konyha dolgozóit mindenhol átvettük eddig azzal a bérrel, amit korábban is kaptak. Meg kell nézni, hogy hány főt tudunk átvenni. A vállalkozás nem mehet csődbe. Az Önkormányzatokkal 3-5 évre kötünk általában szerződést.

Meg kell nézni, milyen létszámban főznek.

 

Fazekas Alajos képviselő: Bérelné a konyhát?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ez megegyezés kérdése.

 

Dr. Patonai László: Ha 200 e Ft bérleti díjat kell fizetni, akkor a dolgozók bérét már nem tudom ugyanúgy vállalni. A kapcsolattartással kapcsolatban el szeretném mondani, hogy egy tulajdonostárs csak azzal foglalkozik, hogy körbejárja a konyhákat és a kapcsolatot tartja. Mindenhol utólag fizet az önkormányzat. Mi nem tolakodó típus vagyunk, de ha minket választanak, akkor együttműködünk.

Köszönöm, hogy meghallgattak.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszönjük, hogy elfáradt, majd értesítjük a döntésről.

 

Fazekas Alajos képviselő: Kalkulációt kellene készíteni, amin pontosan látjuk a különbséget, hogy az Önkormányzatnak mennyibe kerül, ha maga üzemelteti, vagy ha kiadja vállalkozónak.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Készítünk majd egy összehasonlítást. A Hédervári konyha is szóba jött. Ők a Nyugat-magyarországot akarják, 1000 főig tudnak a konyhájukon főzni. Itt akkor csak melegítőkonyha lenne. Én ezt nem szeretném, meg nekem nem is voltak szimpatikusak, ezért is nem hívtam meg őket.

 

Zalka Imre képviselő: Nem hiszem el, hogy ha az adagszámon tudnánk bővíteni, akkor a 3 millió Ft ráfizetés ne tűnne el.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ha lenne tartalék pénzünk, lehet megpróbálnám, de ebben a helyzetben, hogy hitelt kell felvenni, azt valamiből vissza kell fizetni.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Én nem kívánok ezzel a napirendi ponttal kapcsolatban hozzászólni, múltkor már kifejtettem a véleményemet.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Akkor a konyhakiadásos téma elnapolva, készítünk egy összehasonlítást a következő ülésre.

 

 

2. Napirendi pont

Háziorvosi praxisbővítés

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Nem tudom, hogy a Kisalföldbe az újságcikket láttátok-e?

A Doktor Úr helyettesítése le fog járni, dönteni kellene a kérdésben.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: A cikkben az szerepel, hogy egy budapesti és egy ásványrárói pályázó van. Ha a Kaszás doktor beadta a pályázatát, és Máriakálnokon kíván háziorvos lenni, akkor Ásványrárón nem lesz orvos. Jó lenne, ha megmondaná, hogy pályázott-e a Doktor Úr? A helyettesítést én támogatom.

 

Peredi László képviselő: A mostani rendelési időnél ne legyen kevesebb, ezt azért kössük ki.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ha a Doktor Úr aláírja, hogy a rendelési időt nem csökkenti, valamint, ha ott nem kell besegítenie, és a költségeinkhez hozzájárul, akkor a praxisbővítéshez mi is hozzájárulunk.

 

Mivel egyéb kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát.

 

15/2011. (II. 22.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete hozzájárul a háziorvosi praxisbővítéshez Máriakálnok községgel, amennyiben Dr. Kaszás György az ásványrárói rendelési időt nem csökkenti és az Ásványráró Község Önkormányzata háziorvosi költségeihez hozzájárul.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

3. Napirendi pont

Orbán György részére tartozás elismerő nyilatkozat megtétele

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A legutóbbi testületi ülésen már beszéltünk a tartozás elismerő nyilatkozatról. Orbán Györgynek jeleztem az aggályunkat. Azt írta vissza, hogy a táblázat kitöltése nélkül adja ki az Önkormányzat a nyilatkozatot. Néztem az új tartozás elismerő nyilatkozatot, javított bele. A kimutatás 40 millió Ft-ról szól, ezt én nem is vitatom. A tartozás elismerő nyilatkozatban úgy szerepel, hogy 37 millió Ft a tőketartozás és 3 millió Ft a kamat. A telefonbeszélgetésünk során nekem elszólt valamit, amiért most elbizonytalanodtam, hogy ezt a nyilatkozatot aláírjam. Nekünk nem lenne mindegy, hogy az eddigi törlesztések miből vonódnak le, hogy most a 37 millióra számítódik fel majd az éves kamat, vagy csak a 7 millióra. Az ülés előtt próbáltam még hívni, de nem értem el. Holnap ezt le akarom vele egyeztetni. Valószínű emiatt újra össze kell jönnünk.

Az írásból az derül ki, hogy neki pénzre van szüksége, ingatlan nem kell neki. Ha nem tudjuk rendezni a tartozást, akkor ingatlan értékesítésekből kell a tartozást kiegyenlíteni.

A tartozás elismerő nyilatkozatot közjegyzői okiratba foglalnánk.

 

Nagy Zoltán képviselő: Múltkor volt arról szó, hogy hat szemközt tárgyalás lesz. Lesz ilyen?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Erről még nincs szó.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Ha tárgyalás lesz, akkor négy szemközt legyen.

 

Fazekas Alajos képviselő: Szerintem is jöjjünk össze újra, ha végleges formája meglesz a nyilatkozatnak.

 

Peredi László képviselő: Egyetértek.

 

 

4. Napirendi pont

Fizetési ütemezési megállapodás a Menedzser Mérnöki Iroda Kkt-vel

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A Menedzser Mérnöki Irodával ebben a fizetési ütemezésben állapodnánk meg. Számomra ez egy gesztus, ezt már végrehajthatta volna. Kérésemre nem tették meg. Ezt a fizetési ütemezést maguk állították össze. A tőke 2 millió Ft, a bíróság által megállapított kamatot is, ki kell fizetni.

 

Peredi László: képviselő: Március 15-ig ki tudjuk fizetni?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Kértem 15 nap halasztást, addigra jönnek be bevételek.

 

Zalka Imre képviselő: Nem fogadna el olyan magállapodást, hogy egyösszegben kap 3 millió forintot és a többi kamatot felejtsük el? A Pannon Takarék adna 3 millió Ft hitelt, akkor csak azután kellene kamatot fizetni, nem a 6 millió Ft után.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Nem ad a Pannon Takarék.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Jól értelmezem én ezt a táblázatot? 2005-ben volt egy költség, és ezután a kamatok csak 3 millió Ft, plusz a perköltség 300 ezer Ft-ot? Itt a baj.

 

Fazekas Alajos képviselő: Az a baj, hogy az óvoda konyhán évi 4 millió Ft mínusz van.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Mindenképpen beszélek vele, hogy ha egyösszegben kifizetünk 3 millió Ft-ot, akkor álljon el a kamattól. Sürgős a megállapodás, a banknak kell a hitel elbíráláshoz.

Az lenne a kérdésem, hogy a Menedzser Mérnöki Iroda Kkt-vel ezt a fizetési ütemezési megállapodást aláírhatom-e?

 

Mivel egyéb kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát.

 

 

 

16/2011. (II. 22.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete a Menedzser Mérnöki Iroda Kkt.-vel fizetési ütemezési megállapodást köt a tartozások kiegyenlítésére. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a Megállapodás aláírására.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

5. Napirendi pont

Az Önkormányzat 2011. évi költségvetésének tárgyalása

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A költségvetési anyagot a képviselők megkapták. A bevételi főösszeg 256.077 eFt, a kiadási főösszeg 296.077 eFt lett, a hiány összegét 40 millió Ft-ban állapíthatjuk meg. A hiány fedezetére működési célú hitelt kell felvennünk.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Az EON-nak a 2.5 millió Ft első részletet a kölcsönből fizettük ki. A többi részlet kifizetésére a hitelről még nem döntöttünk, igaz?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Arról majd külön kell határozni, de a hitelkérelem elbírálásához a banknak kell az Orbán György féle tartozás elismerő nyilatkozat, és a Menedzser Mérnöki Iroda felé fizetési ütemezés.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Akkor most már újra fenyeget a kikapcsolás veszélye?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A következő részt is lassan utalni kell.

A Szerszámgépgyár utcai lakást 3 millió Ft vételárral beállítottuk a költségvetésbe, értékesíteni kell. A Kft. részesedésének értékesítését is beállítottuk.

Nagy Zoltántól kérdezném, hogy amikor csináltátok az iskola, óvoda költségvetését, akkor végigmentetek tételenként, hogy mire van szükség vagy mindig felszorozzátok a tavalyit?

 

Nagy Zoltán képviselő: Nem lett felszorozva, a tavalyin maradtak.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A karbantartásra, kisjavításra a betervezett 1.400 eFt mögé mit terveztetek?

 

Nagy Zoltán képviselő: Fűtést.

 

Peredi László képviselő: A kazánt át kellene alakítani földgáz üzeműre. Azzal lehetne még spórolni. A gázost jobban be lehet állítani, mint az olajosat. A gázcsonkra kell rátenni, azt megpróbálni ráépíteni és beköttetni a gázt. Ezt a kettő berendezést el tudom hozni jelképes áron a cégtől.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Van egy újabb fűtéskorszerűsítéses pályázat, csak bizonyos feltételeknek meg kell felelni. Megnézik a falakat és a nyílászárókat. Lehetséges, hogy csak a kazánra pályázzunk. Holnap jön ezzel kapcsolatban hozzám egy Úr. A fűtési rendszeren sokat tudnánk spórolni.

 

Peredi László képviselő: A túlórák hol jelentkeznek?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az iskolánál.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: 1.200 e Ft összegű bér itt van. Azt lehet csinálni, hogy fél állásba felveszünk valakit arra, amit mi megosztva széttanítunk. Fél ember hiányzik az iskolából.

 

Éliás Erzsébet gazdálkodási főmunkatárs: A túlórán túlóra pótlék van, az mindig többe kerül, mint a sima bér. Egy pályakezdővel meg lehetne oldani.

 

Nagy Zoltán képviselő: Szakos ellátottságnak meg kell felelni.

 

Peredi László képviselő: A készenléti, helyettesítési díj szakfeladat?

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Ha valaki beteg, akkor be kell menni valakinek helyettesíteni.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az anyagban szereplő hiány fedezeteként finanszírozási bevételt (működési célú hitelfelvételt) állítottunk be. Ha a Belügyminiszter kiírja a pályázatot a működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatására, a hiány fedezetére benyújtjuk a pályázatunkat.

 

Dr. Minkó Nikoletta jegyző: A rendelettel kapcsolatban nekem még annyi kérdésem lenne a Képviselő-testület felé, hogy a 8. § (3) bekezdésében a Képviselő-testület mennyi összeghatárig ruházza át a polgármesternek az átcsoportosítás jogát? Korábban 10 millió Ft volt az összeghatár. Elhangzott már korábbi testületi üléseken, hogy ez magas határ. Mennyi kerüljön a rendeletbe?

 

Tatainé Popp Rita polgármester: 1 millió Ft?

 

Éliás Erzsébet gazdálkodási főmunkatárs: Az 1 millió Ft szerintem kevés, 3 millió Ft legyen inkább.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Van-e még valakinek kérdése a költségvetéssel kapcsolatban?

 

Mivel egyéb kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a költségvetési rendelet tervezetet annak mellékleteivel együtt.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – alkotta meg

 

Ásványráró Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2011. (II. 23.) önkormányzati rendeletét az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Napirendi pont

Egyebek

 

a.) Dr. Hamar Péter könyvvizsgáló megbízása

 

Dr. Minkó Nikoletta jegyző: A helyi önkormányzatokról szóló törvény január 1-jével módosult, és a jövőben már nemcsak azok az önkormányzatok kötelezettek könyvvizsgálatra, ahol a teljesített kiadások összege meghaladta a 300 millió Ft-ot, hanem ahol egy éven túli hitelt is felvesznek. Az EON tartozás kifizetésére ilyen egy éven túli hitel kerülne felvételre. A hitelfelvétel előtt a Képviselő-testületnek előzetesen könyvvizsgálót kell megbíznia, aki a tervezett kötelezettségvállalással kapcsolatos szakmai véleményét köteles ismertetni. Dr. Hamar Péter bejegyzett könyvvizsgálóra gondoltunk, ő már végzett az Önkormányzatnál belső ellenőrzéseket is, valamint a vállalkozó adóellenőrzésénél is őt bíztuk meg. A megbízás öt évre, illetve az Önkormányzat jogszabályban előírt könyvvizsgálati kötelezettségének idejére szólna. A munkadíj bruttó 250.000 Ft lenne.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Van-e valakinek kérdése? Megköthetjük-e ezt a megbízási szerződést a Dr. Hamar Péterrel?

 

Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, a polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát.

 

17/2011. (II. 22.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete a könyvvizsgálói feladatok elvégzésével megbízza Dr. Hamar Péter bejegyzett könyvvizsgálót és felhatalmazza a Polgármestert a Megbízási Szerződés aláírására.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

b.)

Tatainé Popp Rita polgármester: A Rekultívot megkérdeztem a Pet palackos dologról. Nem egyidőben szoktak jönni a szemétéért, lehet, hogy hajnalban jönnek, így este ki kell rakni a zsákot.

A hulladékszigeteket megkérdeztem, a régiek eltűnnek, csak a 2 sziget fog maradni. A 3-ra rákérdeztem, megnézik, majd visszaszólnak.

 

c.)

Tatainé Popp Rita polgármester: Miután a karate edzővel közöltük, hogy a tornacsarnok használatáért neki is fizetni kellene, küldött egy e-mailt. A lényege az, hogy ha fizetnie kell, akkor nem jön.

Azt ígértem, hogy a lehetőségeinknek utána nézek. A varrodába mehetnének, ha van szabad hely és akkor a tornacsarnokban is szabadul fel hely.

 

 

 

d.)

Tatainé Popp Rita polgármester: Kaptam egy megkeresést a Skanzentől. Szeretnének olyan lehetőséget biztosítani azoknak az önkormányzatoknak, akinek van ott házuk, hogy be lehet azt népesíteni családokkal évente kétszer egy-két hétre. Az a kérdésem, hogy kit lenne érdemes bevonni? A Pávakörre gondoltam. Gondolkozzatok ti is rajta.

 

e.)

Bakonyi Jenő alpolgármester: Múltkor a polgármester helyett én voltam a kistérségi ülésen, ígértem, hogy beszámolók az ülésen elhangzottakról. 870 millió Ft a Társulás költségvetése, autistáknak nyílt műhely Mosonmagyaróváron. Mecsér település megkapta az elvi hozzájárulást, hogy pályázhat árvízvédelmi töltésre. A Hansági Múzeum megmentésére szólaltak fel polgármesterek. A többi anyagot, amit kaptam, leadtam a polgármesternek.

A honlappal kapcsolatban: a civil szervezetek vezetőinek menjen ki levél, hogy küldjenek magukról képeket, anyagokat.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ez megtörtént, eddig a Tűzoltó Egyesület küldött anyagot.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Még egyszer meg kellene őket keresni. Polgármesteri köszöntőt sok honlapon látni, kellene írni valamit a főoldalra.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ez az én hibám. Mindenképpen írni fogok.

 

Bakonyi Jenő alpolgármester: Polgármesteri blokkra is gondoltam. Ott kellene beszélni az adókról, ez érinteni fogja a Lakosságot, az iskolai projektről, hogy nem csak lift épül, egyéb dolgokról is tudjanak.

Az Ásványráró Jövője Közalapítvány ügyét rendezni kell, elnökválasztás, élő kuratórium működjön. Mennyi volt a befolyt pénz és mire lett elköltve?

Március 12-ére hulladékgyűjtési akciót javaslok, a kerékpárút mentén a falun kívüli részen, az árkokat kellene kipucolni.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Meghirdetjük a honlapon.

 

Nagy Zoltán képviselő: Az iskolában minden osztálynak van örökbefogadott területe, amit megtisztít. Mikor már jobb idő van, azt akkor szoktuk szervezni.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Ezt akkor a felnőtteknek gondoltátok?!

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: Engedjétek meg, hogy itt az ülésen köszönetemet fejezzem ki az óvodai jótékonysági bál résztvevőinek. Hálás vagyok a szülő munkaközösség tagjainak. A bevétel 300 eFt fölött van. Ez nagy öröm számomra.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszönjük a szülői munkaközösség munkáját.

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselő: Sokan hajlandóak jótékony célból segíteni.

 

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Van még valakinek hozzászólni valója az üléshez?

 

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, a polgármester a napirendi pontok megtárgyalása után az ülést bezárta.

 

 

K.m.f.

 

 

Tatainé Popp Rita

Dr. Minkó Nikoletta

polgármester

jegyző