Ásványráró Község Képviselő-testülete

 

 

Ikt.sz.: 21-36/2011.

 

 

 

 

 

 

Jegyzőkönyv

 

 

 

 

 

Készült: Ásványrárón, 2011. június 20-án megtartott rendkívüli ülésen.

 

 

Tartalma:

 

 

53/2011. (VI. 20.) határozat a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda Megszüntető Okiratának jóváhagyásáról

 


Jegyzőkönyv

Készült: Ásványrárón, 2011. június 20-án megtartott rendkívüli nyílt Képviselő-testületi ülésről.

 

Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszöntöm a megjelenteket. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület határozatképes, mivel 7 fő képviselőből 7 fő képviselő jelen van, és az ülést megnyitom.

 

Napirendi pontok:

 

1.                  Somogyi József Általános Iskola és Óvoda Megszüntető Okiratának jóváhagyása

 

Van-e valakinek még döntést igénylő javaslata?

 

Mivel egyéb döntést igénylő javaslat nem hangzott el, Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a napirendet.

Ásványráró Község Képviselő-testülete egyhangúlag elfogadja a napirendet.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

Somogyi József Általános Iskola és Óvoda Megszüntető Okiratának jóváhagyása

 

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A következő testületi ülés témáját adó közös fenntartású intézményi társulás létrehozásának a feltétele az, hogy a meglévő intézmények egy OM azonosító alá kerüljenek, így a Somogyi József Általános Iskola és Óvodát, mint önálló intézményt egyesítéssel, beolvadással meg kell szüntetnünk. A jogutód intézmény a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye lesz, a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda pedig ennek az intézménynek a tagintézménye. A foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyát a megszüntetés nem érinti, jogutódlás folytán közalkalmazotti jogviszonyuk a megszüntető okiratban foglaltak szerint változatlan feltételek mellett a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményben folytatódik tovább.

 

Mivel egyéb kérdés, hozzászólás nem volt a polgármester kéri a képviselők döntését a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda megszüntetéséről és a Megszüntető Okiratának jóváhagyásáról.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 7 igen szavazattal – egyhangúlag -  fogadta el a következő határozatot:

 

 

53/2011. (VI. 20.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete – mint Alapító – úgy határoz, hogy a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda költségvetési szerv megszüntető okiratában foglalt, alapító okirat szerinti feladatainak ellátását tagintézményként Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye költségvetési szervnek adja át.

 

Egyidejűleg az Alapító az Áht. 95. § (2) bekezdése alapján 2011. július 31. napjával – beolvadással – megszünteti a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda költségvetési szervet.

A Somogyi József Általános Iskola és Óvoda intézményben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyát a megszüntetés nem érinti, jogutódlás folytán közalkalmazotti jogviszonyuk a megszüntető okiratban foglaltak szerint változatlan feltételek mellett Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményben folytatódik.

 

A Somogyi József Általános Iskola és Óvoda költségvetési szervnek vagyoni jogai és kötelezettségei tekintetében a megszüntető okiratban foglaltak szerinti jogutódja a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye költségvetési szerv.

A megszűnés napjával az Alapító a Somogyi József Általános Iskola és Óvoda 69/2010. (XI. 16.) határozattal jóváhagyott alapító okiratát 2011. július 31. napjával visszavonja, és kiadja a határozat mellékleteként csatolt megszüntető okiratot.

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a költségvetési szerv megszüntetésével kapcsolatos feladatok elvégzéséről, a törzskönyvi nyilvántartásból, közoktatási információs rendszeréből való törlésről és a határozat kihirdetéséről gondoskodjék.

 

                                   Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

 

Tatainé Popp Rita polgármester a napirendi pont megtárgyalása után az ülést bezárta.

 

 

K.m.f.

 

 

 

Tatainé Popp Rita

Dr. Minkó Nikoletta

polgármester

jegyző