Ásványráró Község Képviselő-testülete

 

 

Ikt.sz.: 21-36/2011.

 

Jegyzőkönyv

 

Készült: Ásványrárón, 2011. június 23-án megtartott ülésen.

Tartalma:

 

15/2011. (VI. 24.) önkormányzati rendelet a házasságkötés létesítésének hivatali helyiségen kívüli, a hivatali munkaidőn kívül történő engedélyezésének szabályairól, valamint ezen többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról

 

54/2011. (VI. 23.) határozat az Ásványráró, Rákóczi u. 42. szám alatti épület helyi védettségének megszüntetése iránti kezdeményezéséről

 

55/2011. (VI. 23.) határozat Kimle-Károlyháza Községek Körjegyzőségéhez történő csatlakozásról

 

56/2011. (VI. 23.) határozat a jegyző közszolgálati jogviszonyának közös megegyezéssel történő megszűntetéséről

 

57/2011. (VI. 23.) határozat Dr. Minkó Nikoletta jegyző helyettesítéséről

 

58/2011. (VI. 23.) határozat a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről szóló beszámoló elfogadásáról

 

59/2011. (VI. 23.) határozat a Fyrex Kft.-vel történő szerződéskötésről a tűzvédelmi és munkavédelmi feladatok ellátására

 

60/2011. (VI. 23.) határozat a Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft. víz- és csatornaszolgáltatások nyújtására vonatkozó üzemeltetési jogának visszavonásáról

 

61/2011. (VI. 23.) határozat az AQUA Szolgáltató Kft. víz- és csatornaszolgáltatások nyújtására vonatkozó üzemeltetési jogának átadásáról

 

62/2011. (VI. 23.) határozat az üzemeltetési jog megszüntetésével, illetőleg az új üzemeltető kijelölésével kapcsolatosan valamennyi szükséges dokumentáció aláírásáról

 

63/2011. (VI. 23.) határozat az AQUA Szolgáltató Kft-be tagként történő belépésről 100.000 Ft névértékű készpénz üzletrésszel

 

64/2011. (VI. 23.) határozat a Szigetközi Vízszolgáltató Nonprofit Kft-vel kötött vagyonkezelési szerződés felbontására vonatkozó okirat aláírásáról

 

65/2011. (VI. 23.) határozat az AQUA Szolgáltató Kft-vel a község szennyvíz vagyonának kezelésére vonatkozó vagyonkezelési szerződés aláírásáról

 

Jegyzőkönyv

 

Készült: Ásványrárón, 2011. június 23-án megtartott nyílt Képviselő-testületi ülésről.

 

Jelen vannak: A csatolt jelenléti ív szerint.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszöntöm a megjelenteket. Megállapítom, hogy a Képviselő-testület határozatképes, mivel 7 fő képviselőből 6 fő képviselő jelen van, és az ülést megnyitom.

Jegyzőkönyv hitelesítő személyeknek fel szeretném kérni Bakonyi Jenő alpolgármestert, és Kovacsicsné Lakatos Krisztina képviselőt.

 

A Képviselő-testület egyhangúlag a jegyzőkönyv hitelesítő személyeket elfogadta.

 

Tervezett napirendi pontok:

1.                  Település rendezés

2.                  Kimle-Károlyháza Községek Körjegyzőségéhez történő csatlakozás

3.                  Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről beszámoló

4.                  Tűzvédelmi és Munkavédelmi megbízási szerződés megkötése

5.                  Kistérségi vízmű létrehozása

6.                  Dunaszeg-Dunaszentpál községek megkeresése területi védőnői körzet módosításáról

7.                  Egyebek

a)      Megyenapon való részvétel

b)      Falunap

c)      KEOP-5.3.0/B/09-2010-0098 pályázat megvalósításától elállás

 

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Az első napirendi pontba javaslom felvenni a házasságkötésről szóló helyi rendelet módosítását.

Van-e valakinek még döntést igénylő javaslata?

 

Mivel egyéb döntést igénylő javaslat nem hangzik el, így a következőképpen alakul a napirend sorrendje:

 

1.    Házasságkötésről szóló rendelet módosítása

2.    Település rendezés

3.    Kimle-Károlyháza Községek Körjegyzőségéhez történő csatlakozása

4.    Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről beszámoló

5.    Tűzvédelmi és Munkavédelmi megbízási szerződés megkötése

6.    Kistérségi vízmű létrehozása

7.    Dunaszeg-Dunaszentpál községek megkeresése területi védőnői körzet módosításáról

8.    Egyebek

a.) Megyenapon való részvétel

b.) Falunap

c.) KEOP-5.3.0/B/09-2010-0098 pályázat megvalósításától elállás

 

Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a napirend módosítását.

Ásványráró Község Képviselő-testülete egyhangúlag elfogadja a módosított napirendet.

 

 

1. NAPIRENDI PONT

Házasságkötésről szóló rendelet módosítása

 

Dr. Minkó Nikoletta jegyző: A Képviselő-testület által megalkotott rendelet módosítása szükséges a tervezet szerint. A jegyző ismerteti a módosítás szükségességét.

 

Mivel kérdés, hozzászólás nem hangzott el, Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a rendelet módosítását.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete 6 igen szavazattal – egyhangúlag – alkotta meg

 

Ásványráró Község Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011. (VI. 24.) önkormányzati rendeletét a házasságkötés létesítésének hivatali helyiségen kívüli, a hivatali munkaidőn kívül történő engedélyezésének szabályairól, valamint ezen többletszolgáltatásokért fizetendő díjakról.

 

 

2. NAPIRENDI PONT

Település rendezés

 

Tatainé Popp Rita polgármester: LEADER pályázat keretében megvalósításra kerülhetne faluház, falu múzeum. A pályázat kapcsán merült fel a Rákóczi u. 42. szám alatti ház helyi védettségének felülvizsgálata, ugyanis az épületet Ásványráró Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2005. (XI. 25.) rendelete helyi védelem alá rendeli. A pályázás feltétele, hogy az épület nem állhat helyi védelem alatt. Statikussal átnézésre került az épület, a szakvélemény tartalmazza, hogy az épület nagyméretű téglából épült, alapozási síkját a fagyhatárig nem mélyítették le, így a fagy által mozog. Vízszigetelése sincs. A fafödém gerendái erősen hajlottak, rovar és gombafertőzés nyomai is megtalálhatók. A födémet életveszélyesnek állapítja meg.

A tetőszerkezet héjalása gondozatlan, több helyen beázik. Nagyobb hó vagy szél hatására összedőlhet. Így jelen állapotban a tetőszerkezet életveszélyes. Továbbá tartalmazza, hogy az épület alapozása, főfalainak vízszigetelése, főfalak megerősítésre, felújításra szorulnak. Ezeknek a szerkezeteknek a megerősítése, felújítása gazdaságtalan, nem javasolt.

Az épület tetőszerkezete, födémszerkezete életveszélyes. Az épület bontásra javasolt. A fafödém, a lakószoba légterében látható fafödém. A gerendák gyalultak, faragottak és évszámmal, díszítéssel ellátottak. Javasolt ezen gerendák bontás során fokozott védelme és műemlék védelmi célokból megőrzése.

 

A ház jelenleg üresen áll. Az építmény közvetlen környezete, a jelenlegi állapotok nem védett épülethez méltó körülményeket tükröznek. A helyi védelem alatt álló építményt csak a helyi védettség megszüntetését követően lehet lebontani. A védelem megszüntetéséhez pedig a rendezési terv módosítása szükséges.

A helyi védelem alatt álló Rákóczi u. 42. szám alatti épületről fotódokumentáció készült, mely rögzíti annak egyedi jellegét.

 

A helyi védettség megszüntetésének eljárási rendjéről jogszabály rendelkezik, a helyi védelem megszüntetéséről a Képviselő-testület rendeletben dönt.

Az érintett ingatlan tulajdonosa most már jelenleg Ásványráró Község Önkormányzata, a volt tulajdonos ajándékozás jogcímen átadta a tulajdonjogot az Önkormányzat javára, így a helyi védettség megszüntetésére irányuló eljárás kezdeményezője Ásványráró Község Önkormányzata. A helyi védettség megszüntetésére irányuló kezdeményezés közszemlére került.

Javasolom, hogy az évek óta funkció nélkül álló Rákóczi u. 42. szám alatti ingatlan a rendezést követően működőképes funkcióval átépítésre kerüljön.

 

A polgármester az előterjesztést elfogadásra javasolja.

Egyéb hozzászólás nem hangzott el, Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község képviselő-testülete 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát

 

54/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete felkéri a polgármestert, hogy a helyi védelem alatt álló Ásványráró, Rákóczi u. 42. szám alatti épület védettsége megszűntetésének a rendezési terven történő átvezetéséről a rendezési terv módosításával gondoskodjon.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

3. NAPIRENDI PONT

Kimle-Károlyháza Községek Körjegyzőségéhez történő csatlakozásról

 

Tatainé Popp Rita polgármester: A körjegyzőséghez való csatlakozásról 2011. június 30-ig kell a végleges döntést meghoznunk. Az elvi döntés korábban már megszületett. A közös körjegyzőségről folytatott tárgyalások alapján Ásványráró jegyzője beadta a pályázatát Kimle, Károlyháza Községek Körjegyzői álláspályázatára, és a testületek 2011. július 1-ével kinevezték körjegyzővé. Így nekünk a jegyző közszolgálati jogviszonyát meg kell szüntetni, mely közös megegyezéssel történik. A megszüntetésre az áthelyezés szabályai az irányadóak. A megszüntetésről szóló döntést követően kérnünk kell a helyettesítést.

Elsőként az arról való döntést javaslom, hogy 2011. január 1-jével csatlakozzunk a Kimle, Károlyháza Községek Körjegyzőséghez.

Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel elsőként a Kimle, Károlyháza Községek Körjegyzőségéhez való csatlakozásról a döntést.

 

Ásványráró Község képviselő-testülete 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát

 

55/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete Kimle és Károlyháza Községek Önkormányzataival történt előzetes egyeztetésekre hivatkozva, 2012. január 1-től az általuk fenntartott körjegyzőséghez való csatlakozási szándék megerősítése, véglegesítése érdekében, úgy határoz, hogy Ásványráró Község Önkormányzata csatlakozik 2012. január 1-től Kimle és Károlyháza községek által fenntartott körjegyzőséghez. A csatlakozási szándék oka az önkormányzat igazgatási jellegű költségeinek, kiadásainak csökkentése.

A Képviselő-testület felkéri a jegyzőt, hogy a körjegyzőség átszervezésével kapcsolatos intézkedéseket tegye meg, a szükséges dokumentumokat készítse el.

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy a testület határozatát soron kívül, küldje meg Kimle és Károlyháza községek Polgármesterei részére.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a jegyző közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos döntést. A Polgármester tájékoztatja a testületet, hogy Dr. Minkó Nikoletta előzetesen írásban hozzájárult a nyílt ülés tartásához.

 

Ásványráró Község képviselő-testülete 5 igen szavazattal – 1 tartózkodás mellett – hozta meg határozatát

 

56/2011. (VI. 23.) határozat

Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete Dr. Minkó Nikoetta jegyző közszolgálati jogviszonyát a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény (továbbiakban Ktv.) 14. § (4) bekezdésére való hivatkozással a Ktv. 15. § (2) bekezdés a) pontja alapján 2011. június 30. napjával közös megegyezéssel megszünteti.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a helyettesítéssel kapcsolatos döntést.

 

Ásványráró Község képviselő-testülete 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát

 

57/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy felkéri Dr. Minkó Nikolettát 2011. július 1. napjától a jegyző kinevezéséig, legkésőbb 2011. december 31. napjáig Ásványráró Község Jegyzőjének helyettesítésére.

Továbbá a Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert a Magyar Államkincstárnál történő törzskönyvi nyilvántartás módosítására.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

 

4. NAPIRENDI PONT

Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről beszámoló

 

Tatainé Popp Rita polgármester ismerteti a Kistérségi Társulás I. félévi beszámolóját.

 

Tatainé Popp Rita polgármester javasolja a beszámoló elfogadását, melyet szavazásra tesz fel.

 

Ásványráró Község képviselő-testülete 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát

 

58/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község képviselő-testülete a Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás működéséről szóló beszámolót elfogadja.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

5. NAPIRENDI PONT

Tűzvédelmi és munkavédelmi feladatok ellátására szerződéskötés

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Kértünk több árajánlatot a tűz és munkavédelmi feladatok ellátására. Az árajánlatok közel állnak egymáshoz, azonban a Fyrex Kft. árajánlata a legszimpatikusabb. Személyesen is felkeresett minket, valamint ők adták a legkorrektebb ajánlatot. A havi fix díjért, ami a tűzvédelemre 6.000 Ft+ÁFA, a munkavédelemre 7.500 Ft+ ÁFA, több feladatot vállalnak. A felmondási idő 90 nap, a másik ajánlatba 6 hónap szerepel. Ezt én sokallom. A havi díjért a tűzvédelmi dokumentációkat folyamatosan frissítik, évenként felülvizsgálják, szükség szerinti folyamatosan módosítják, éves tűzvédelmi szemlét tartanak, a tűzvédelmi hiányosságokat feltárják, kijavítják, utóellenőriznek, tűzvédelmi oktatást megtartják, tűzoltókészülékek, tűzcsapok és szerelvényeik ellenőrzését elvégzik. A munkavédelem területén is tartalmazza ezeket, Szabályzat elkészítése, folyamatos frissítése, munkavédelmi szaktanácsadás. Az ellenőrzés során feltárt hiányosság megszüntetése, munkavédelmi oktatás, munkabaleset kivizsgálása. Kockázatértékelés elkészítése, éves felülvizsgálata a mindenkori jogszabálynak megfelelően.

A környékbe több önkormányzattal ők vannak leszerződve. Kiszállásnál ez kedvező, mert megoszlik a díj.

 

Tatainé Popp Rita polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

Ásványráró Község képviselő-testülete 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát

 

59/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község képviselő-testülete a Fyrex Kft. ajánlatát a tűzvédelmi és munkavédelmi feladatok ellátására elfogadja, és felhatalmazza a Polgármestert a szerződések aláírására.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Folyamatos

 

 

 

 

 

 

6. NAPIRENDI PONT

Kistérségi vízmű létrehozás

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Bemutatom Leitner Lászlót az Aqua Kft. igazgatóját és Marovics Gézát a Szig-Víz Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját.

Sok a változás minden téren és most még az új közműtörvény is változtatásokra kényszerít bennünket. Szeretném felkérni az Urakat, hogy tájékoztassanak bennünket a változásokról.

 

Marovics Géza, a Szig-Víz Nonpr. Kft. ügyvezetője: A kormány eldöntötte, hogy kevesebb vízszolgáltató kell, mert ami van, az is gazdaságtalanul működik. Fogyasztószám alapján alakulnának új szolgáltatók. 70-75 ezer fogyasztó kerülne egy szolgáltatóhoz. Rövid idő áll rendelkezésre. Komoly munka, hogy megmaradjunk. Jó a társulás, de kicsik vagyunk. Az Aqua Szolgáltató Kft-vel együtt próbálunk megfelelni. Tegnap Kimle, Károlyháza és még 5 település már elfogadta ezt a társulási megoldást.

 

Leitner László, az Aqua Kft. ügyvezetője: Az eredeti koncepció az volt, hogy nyárra lesz pont az ügy végére. Az új vízi közmű törvény lényege még nincs letisztázva. Törvény 30-40 szolgáltatóban gondolkodik. A törvénytervezetet sikerült elolvasni.

Az Aqua Kft. és a Szig-Víz Nonpr. Kft. is jól működik önállóan, de kis falvakból álló szolgáltatások, és ez nem annyira normális.

Az állam összetolt rendszerben gondolkozik. Minden változhat még. Ha a törvényt elfogadják, meg fogják nézni, hogy ki-kivel csatlakozzon. Önállóan se a Szig-Víz, se az Aqua Kft. nem elég. Most még elébe tudunk menni, mielőtt kimondanák azt, hogy ki kivel csatlakozzon.

Az Aqua Kft. ajánlata, hogy partner kapcsolatban kezeli a Szig.-Víz Kft-t. A személyi állományát átvenné, a vízi közművagyont az Aqua Kft. bérelné. Ellentételezés az amortizáció lesz.

Célunk olyan kistérségi vízi közmű létrehozása, amivel föl tudunk menni 70 ezer fogyasztóig. észak szigetközt is megpróbáljuk megszerezni, közel 68 ezer lakos, és a közműfejlesztés is hozzátevődik, 1 m3 7 egységnek számít.

Olyan helyzetet teremtünk, hogy a községek díjmegállítása továbbra is megmaradhat, de alsó felső határt azért megállapítjuk. Megmarad a vezetőség szerepe. Vagyon az érdekes. A vagyont első körben bérelnénk a Szig-Víz Kft-tól, a szennyvíz átkerülne az Aqua Kft-hez. Az ügyintézés maradna.

Biztosíték, ha a törvényalkotó meggondolja magát, a hatályba lépést követő 90 napon belül vissza lehet rendezni, a költség az Aqua Kft-t terheli. A vagyon vissza fog kerülni a törvény erejénél fogva az önkormányzatokhoz. Ez átmeneti helyzet, és több lépésből álló folyamat, az elején tartunk. Első lépés területátadás, végelszámolás.

 

Marovics Géza Szig-Víz Kft. ügyvezetője: Ásványráró vagyona 10 %, ez rendelkezésre áll.

A fejlesztési tervet, amit elfogadtunk, megtartjuk és folyamatosan ragaszkodunk a döntés jogához. Partnerek vagyunk az Auqa Kft-vel, még a vagyonunkkal mi rendelkezünk, mi döntünk.

 

Peredi László képviselő: Mennyi az Aqua Kft-nél 1 m3 víz?

 

Leitner László Aqua Kft ügyvezetője: 470 Ft

 

Peredi László képviselő: Rendelkezésre állási díj a szennyvíznél van? Pannon Víznél van 250 Ft.

 

Marovics Géza a Szig-Víz Kht: Szennyvíz 470 Ft.

 

Peredi László képviselő: Vízdíjnál ki dönti el, hogy mennyivel megy feljebb a díj?

 

Leitner László az Aqua Kft ügyvezetője: Minden község képviselő-testülete dönti el. Minden település határozatot hoz a továbbiakban is a díjról.

 

Fazekas Alajos képviselő: Úgy érzem, hogy az Aqua Kft. a törvényességnél fogva lehetővé teszi, hogy önállóan gondolkodjunk. Ez az autonómia.

 

Leitner László az Aqua Kft. ügyvezetője: Persze, néhány dologba azért összefüggünk.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Pannon Víz azt mondta, hogy náluk az elszámolás 5 évenként van.

 

Marovics Géza a Szig-Víz Kht. ügyvezetője: Azon 11 település között vagyunk, akik annak idején kiváltak a Pannon Víztől. Szeretnénk az önállóságunkat megtartani. A volt remetei polgármester is megkeresett, hogy ne menjünk a Pannonhoz. Nehéz volt kikerülni onnan. Tartsunk ki amellett, hogy nem megyünk.njünk vissza.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Köszönjük a tájékoztatást, ha más kérdés nincs. A vízi közművel kapcsolatosan hat határozatot kell meghoznunk.

 

A polgármester ismerteti a határozati javaslatokat, és szavazásra teszi fel azokat.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

60/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a község közigazgatási területén a víz- és csatornaszolgáltatások nyújtására vonatkozó üzemeltetési jogot a „Szigetközi Vízszolgáltató” Nonprofit KFT-től 2011. június 30. napi hatállyal visszavonja. A társaság üzemeltetési joga ezen a napon megszűnik.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

61/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a község közigazgatási területén a víz- és csatornaszolgáltatások nyújtására vonatkozó üzemeltetési jogot 2011. július 01. napjától az AQUA Szolgáltató KFT-nek adja át.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

62/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az üzemeltetési jog megszüntetésével, illetőleg az új üzemeltető kijelölésével kapcsolatosan valamennyi szükséges dokumentumot aláírja.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

 

Ásványráró Község Önkormányzatának tagként belépése az AQUA Szolgáltató KFT-be és a polgármester felhatalmazás a belépéshez szükséges okiratok aláírására

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

 

 

63/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzata 100.000 Ft névértékű készpénz üzletrésszel tagként belép az AQUA Szolgáltató KFT-be. A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy a tagsági viszony létesítéséhez szükséges okiratokat aláírja.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

 

Szennyvíz közművagyon kezelésére kötött vagyonkezelési szerződés felbontása

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

64/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy a „Szigetközi Vízszolgáltató” Nonprofit KFT-vel 2009. május 29. napján kötött vagyonkezelési szerződés felbontására vonatkozó okiratot aláírja.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

 

Polgármester felhatalmazása az AQUA Szolgáltató KFT-vel vagyonkezelési szerződés megkötésére

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

 

65/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzatának Képviselő-testületi felhatalmazza a polgármestert, hogy az AQUA Szolgáltató KFT-vel a község szennyvíz vagyonának kezelésére vonatkozó vagyonkezelési szerződést aláírja.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

Fazekas Alajos képviselő: annyit tennék még hozzá, hogy ez nekünk pluszba ne kerüljön.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: üzemmérnökségként lennénk benne a Aqua Kft-be. Kell tartalék pénz, ha változik a törvény, hogy maradhatunk mégis, akkor vissza tudjunk lépni.

 

Fazekas Alajos képviselő: elő kell készíteni, hogy ha kell, akkor elő tudjuk húzni a fiókból. Le kell tisztázni mindent, ha nincs mögötte törvény.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Mindenképp pénzbe fog kerülni, mert fenn fogjuk tartani a Szig-Víz Kht-t.

 

7. NAPIRENDI PONT

Dunaszeg-Dunaszentpál községek megkeresése területi védőnői körzet módosításáról

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Beleczné Keresztény Zita vezető védőnő keresett meg a körzet módosításának a gondolatával, mely szerint a dunaszegi iskola egészségügyi védőnői feladatok átadásra kerülnének az Ásványráró védőnői körzethez. Dunaszeg 880 pontot teljesít, de csak 750 pontig finanszíroz az állam. Nálunk jelenleg 460 pont után történik a finanszírozás, 144 pont járna a dunaszegi iskolások után, ez összesen 604 pont, ami havi finanszírozásba 40.000 Ft pluszt jelent. A dunaszegi Képviselő-testület már tárgyalta a védőnői körzet módosítást az ülésükön, és támogatja azt, melyről az elfogadott határozatukkal értesítettek bennünket. A határozatában szerepel havi 20 ezer Ft bérleti díj a rendelő használatáért, erről majd a Babos Attila polgármester úrral még beszélnem kell.

Erről a kérdésről természeten csak a végleges védőnő kinevezése után lehet szó, akkor kell visszatérni rá.

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete megtárgyalta a napirendi pontot, a döntés meghozatalát a védőnő kinevezéséig elnapolja.

 

 

8. NAPIRENDI PONT

Egyebek

 

a.) Megyenapon való részvétel

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Mecsér-Rigópusztán kerül megrendezésre a Megyenap július 16-17-án. Ez egy hagyományőrző kirakodóvásár, ahová várják a településeket környezetük bemutatásával. Kérdésem, hogy csatlakozzunk-e a megyenaphoz?

 

Kovacsicsné Lakatos Krisztina: Falunknak van énekkara, mesemondója is.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

66/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testületet csatlakozni kíván a megrendezésre kerülő Megyenaphoz, és részt kíván venni a programokon.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

 

b.) Falunap

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Nagyjából a program összeállt, még egy-két fellépőtől várok visszajelzést. Ami biztos, hogy fellép a Ruppert László féle Kisalföld néptánc csoport, az Ásványrárói Pávakör, a Darnózseli énekkar, a Károlyházi Citerások, lesz nótás-operettes előadás. Este tábortűz, sztárvendég fellépése, utcabál. Napközben háttér programként különböző kiállítások, gyerekeknek foglalkozások, légvár, csúszda.

 

 

c.) KEOP-5.3.0/B/09-2010-0098 pályázat megvalósításától elállás

 

Tatainé Popp Rita polgármester: Már másodszor halasztjuk el, több lehetőségünk nincs. Bruttó 87 millió Ft a projekt, 52 millió Ft a támogatás. Csak 3 milliót tudtak lefaragni, így ez az összeg vállalhatatlan. Most ezt nem tudjuk felvállalni. Ha a későbbiekben megnyitják újra ezt a pályázatot, segíteni fognak benne.

Az a javaslatom, hogy lépjünk vissza a pályázattól.

 

A polgármester szavazásra teszi fel a határozati javaslatot.

 

A Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

67/2011. (VI. 23.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy a támogatásra érdemesnek ítélt KEOP-5.3.0/B/09-2010-0098 jelű pályázat megvalósításától eláll, és a Támogatási Szerződést nem köti meg.

 

                                                    Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

                                                    Határidő: Azonnal

 

Tatainé Popp Rita polgármester a napirendi pontok megtárgyalása után az ülést bezárta.

 

 

K.m.f.

 

Tatainé Popp Rita

Dr. Minkó Nikoletta

polgármester

jegyző

 

 

 

Jegyzőkönyv hitelesítők:

 

 

              …………………………………         ……………………………………………

                         Bakonyi Jenő                                           Kovacsicsné Lakatos Krisztina