KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

9181 KIMLE, FŐ ÚT 114.

Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026

www.kimle.hu

 

 
 


___________________________________________________________________________

 

 

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

 

Készült:                                 Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Károlyháza Község Képviselő-testületének és Ásványráró Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. július 5-én 18.00 órakor megtartott rendkívüli nyílt együttes ülésén a Polgármesteri hivatal nagytermében.

 

Jelen vannak:                       megválasztott 6 fő kimlei képviselő közül: Ásványi Tibor, Grundtner Gábor, Dániel Erika, Liszkai Adrienn, és Sterkovits Lívia.

 

megválasztott 4 fő károlyházai képviselő közül: Kovács Lászlóné, Bereczk László, Lencse János

 

megválasztott 6 fő ásványrárói képviselő közül:  Bakonyi Jenő, Nagy Zoltán és Peredi László.

 

Távolmaradását jelezte: dr. Pilt Richárd, Kovacsicsné Lakatos Krisztina, Fazekas Alajos, Zalka Imre és Lencse János képviselők

 

Jelen vannak :                      Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere, Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere, Szép Károly Károlyháza polgármestere, Dr. Minkó Nikoletta körjegyző,  Frank Szilvia  jegyzőkönyvvezető a csatolt jelenléti ív szerint.

 

 

Balsay Zsuzsanna polgármester: köszönti a megjelenteket, a televíziónézőket, a képviselőket, Tatainé Popp Ritát, Ásványráró polgármesterét, az ásványrárói képviselőket, Szép Károly Károlyháza polgármesterét és károlyházi képviselőket. Megállapítja a kimlei Képviselőtestület határozatképességét. Ismerteti a napirendi pontokat. Jegyzőkönyvvezető: Frank Szilvia. Jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja Ásványi Tibor és Dániel Erika képviselőket.

 

Szép Károly polgármester: köszönti a képviselőket, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármesterét és a kimlei képviselőket, Tatainé Popp Ritát, Ásványráró polgármesterét, az ásványrárói képviselőket. Megállapítja a károlyházi Képviselőtestület határozatképességét. Ismerteti a napirendi pontot. Jegyzőkönyvvezető: Frank Szilvia. Jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja Bereczk László és Kovács Richárd képviselőket.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: köszönti a képviselőket, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármesterét és a kimlei képviselőket, Szép Károly Károlyháza polgármesterét és károlyházi képviselőket. Megállapítja az ásványrárói Képviselőtestület határozatképességét. Jegyzőkönyvvezető: Frank Szilvia. Jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja Bakonyi Jenő és Peredi László képviselőket.

 

Mivel egyéb javaslat nem hangzott el, a kimlei, a károlyházi és az ásványrárói képviselők egyhangúlag fogadták el a napirendi pontok tárgyalását az ismertetett sorrendben, és a hitelesítő képviselők személyét.

 

 

Napirendi pont:

1. Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői álláspályázat elbírálása

 

Az intézményvezetői álláspályázat elbírálása nyílt ülésen történik, a pályázók előzetesen, írásban hozzájárultak a nyílt ülés megtartásához.

 

Balsay Zsuzsanna polgármester: A társult Képviselő-testületek a nemzetiségi önkormányzatok egyetértésével pályázatot írtak ki Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetője állásának betöltésére.

 

A pályázati felhívás 2012. május 14-én publikálásra került a Nemzeti Közigazgatási Intézet internetes oldalán, valamint meghirdetésre került az Oktatási és Kulturális Közlönyben.

A jogszabályban meghatározottak szerint a pályázati kiírást a társulásban lévő önkormányzatok székhelyén, a helyben szokásos módon is közzétételre került.

A pályázat benyújtási határideje 2012. június 14-én lejárt.

Ez időpontig 2 db pályázat érkezett a pályáztatóhoz.

A pályázati anyagok hozzáférhetőek voltak a képviselők számára, megismerhették azok tartalmát.

Németh István nem jött el, de a másik pályázó, Csizmazia Roland itt van, kérem, hogy egészítse ki a pályázatát.

 

Csizmazia Roland elmondja, hogy a hosszúra sikerült pályázatának lényege, hogy az intézmény számára célkitűzésekkel és megoldási javaslatokkal szolgáljon. 10 éve tanít az iskolában, 4 éve igazgatóhelyettes és 1 éve tagintézmény vezető. Van már vezetői tapasztalata, ami nem azonos egy nagy intézmény vezetésével.

 

Ásványi Tibor alpolgármester kérdése, hogy miért szeretne vezető lenni?

 

Csizmazia Roland válasza, hogy 10 évvel ezelőtt még nem volt belső indítatása, de így alakult. Mostanra már viszont belső indíttatássá vált, és a kollégák elvárása is lett.

 

Ásványi Tibor alpolgármester kérdése, hogy van-e olyan kolléga, akivel nehezen fog tudni dolgozni?

 

Csizmazia Roland elmondja, hogy igen, van, de az a véleménye, hogy a hibákat felsorolva változtatni kell. Célja, hogy mind a 70 kollégával egyenként el fog beszélgetni, hogy tisztázzák az elvárásokat mindkét részről.

 

Ásványi Tibor alpolgármester kérdezi, hogy van-e olyan hátránya az intézménynek, amiről már tud, és van rá megoldási javaslata?

 

Csizmazia Roland válasza, hogy van hátránya ennek a fajta intézményi rendszernek. Elmondja, hogy még jobban meg kell ismernie az intézmény egészét, de az a véleménye, hogy közös szerkezeti egység kellene, közös belső szabályrendszer.

 

Ásványi Tibor alpolgármester azt kérdezi, hogy viseli a stresszt, és mit vár egy vezetőtől?

 

Csizmazia Roland elmondja, hogy régebben nehezebben viselte, ma már jobban, és ma már nem kerüli a konfliktusokat sem.

A vezetésbe neki a kihívás lesz a legfontosabb, a feladat, és a szervezet, az intézmény hitele és fejlődése.

 

Ásványi Tibor alpolgármester azt kérdezi, hogy amennyiben a Magyar Állam átveszi az iskolákat, és nem tartja meg a pozíciójában, mit fog érezni?

 

Csizmazia Roland válasza, hogy nem fog kétségbe esni, mert feladatközpontú a gondolkodásmódja, mindig azt a feladatot oldja meg, ami éppen adódik.

 

Ásványi Tibor alpolgármester arra kíváncsi, hogy most, hogy két pedagógus is „kiesik”, kell-e új embert felvenni?

 

Csizmazia Roland válasza, hogy az áttanítással mindkét iskolában meg van oldva a létszámkérdés.

 

Grundtner Gábor képviselő kérdezi, hogy a pályázatában Roland azt írta, hogy változásokat szeretne. Mik ezek és mit fognak belőle érezni?

 

Csizmazia Roland elképzelése, hogy nyitottabb iskolát szeretne, szülői fórumokat, és a legfontosabb célja egy határozottabb irányítás.

 

Liszkai Adrienn képviselő arra kíváncsi, hogy a vezetést a kollégákkal együtt akarja megvalósítani, vagy felsőbb irányítást képzel el?

 

Csizmazia Roland az a véleménye, hogy mivel ő sem tud mindent, hallgat arra, aki nála többet tud. Bizonyos kérdésekben az együttirányítás a módszer, de van, amikor nincs helye a demokráciának.

 

Tatainé Popp Rita ásványrárói polgármestere kérdezi, hogy miként képzeli el a fenntartókkal történő együttműködést?

 

Csizmazia Roland szerint a jó együttműködéshez elengedhetetlen a folyamatos párbeszéd, ezért akár havi rendszerességgel, a polgármesterekkel, esetleg a testületekkel is találkozna. Persze a testület tagjait is várják az intézményekbe nagy szeretettel!

 

Szép Károly károlyházi polgármester kérdése, hogy tudna-e olyan ismérveket mondani, amiből látszik, hogy ez az intézmény „egy csapat”?

 

Csizmazia Roland azt válaszolja, hogy készül már a közös logó.

 

Szép Károly károlyházi polgármester véleménye, hogy többet kellene jelen lenni Károlyházán.

 

Kovács Lászlóné alpolgármester szerint is szorosabb kapcsolattartásra van szükség az iskola és a szülők között.

 

Csizmazia Roland elmondja, hogy tervezi havonta egy-egy alkalommal a fogadóórát Károlyházán, mert a szülők nehezen vesznek részt a szülői értekezleten.

Balsay Zsuzsanna polgármester elmondja, hogy a bizonytalanság, mint tényező többször elhangzott, de véleménye szerint hosszú távon azt figyelmen kívül kell hagyni.

Rákérdez az iskolában a kompetencia mérésére.

 

Csizmazia Roland elmondja, hogy szakmai körökben sokan szidják, de talán ez az egyetlen külső mérés, ami reális képet ad az intézményről. Arról, hogy egy átlagos településen, egy átlagos diák hogy teljesít. Van kimagaslóan teljesítő osztály is és van gyengébb is. Örök kérdés, hogy kompetenciát kell fejleszteni, vagy a tehetség kibontakozását segíteni.

Véleménye szerint az a cél, hogy mindenki önmagához képest fejlődést mutasson.

 

Balsay Zsuzsanna polgármester felteszi kérdésként, hogy ezt hogyan akarja elérni. Hiszen a szülő, a gyerekek adottak, egyedül a pedagógus az, aki ebbe pluszt tud belevinni.

 

Csizmazia Roland válasza, hogy erre szeretné újra bevezetni az óralátogatásokat. Az lenne a cél, hogy a tanulás tanítását bevegyék az órarendbe.

 

Bakonyi Jenő ásványrárói képviselő elmondja, hogy mindkét pályázatot alaposan átnézte, és az a véleménye, hogy a két pályázat között klasszis különbség van Csizmazia Roland javára, aki alapos, mélyreható elemzést végzett.

Miután volt módja jobban megismerni Rolandot, a következőket tudná róla elmondani: precíz, pontos, toleráns, önálló, kezdeményező… jó szívvel ajánlja a testületeknek az intézményvezetői posztra.

További javaslatai:

-          Pályázati lehetőséget kell keresni egy kisbuszra, amivel a gyerekeket délután ide-oda szállítani lehetne,

-          Jó tanácsa, hogy miután az ember a 30-as éveiben mindent meg akar valósítani, lehetőleg egyszerre, Roland az ötleteit ossza be 5 évre, mert így is lesz, ami nem valósul meg.

-          A bizonytalansági tényezőkkel nem kell foglalkozni.

Elmondja még, hogy az óraadással kapcsolatos átjárás során rengeteget tanult, amit átadott az ásványi gyerekeknek.

 

Nagy Zoltán ásványrárói képviselő véleménye, hogy valóban kell a korábban említett egységes arculat az intézménynek, de csak annyira, hogy az egyes tagintézmények sajátosságai megmaradjanak. Az összetartozást kell erősíteni.

 

Grundtner Gábor kimlei képviselő kérdése, hogy a nemzetiségi oktatásban milyen lehetőségeket lát?

 

Csizmazia Roland válasza, hogy a német nyelv oktatásában nincs stabil gárda, mindig változnak a pedagógusok. Erre nem tud megnyugtató javaslatot adni. Véleménye szerint a nyelvvizsgák számának növelése lehetne egy cél. Ha csak évente 1-2 gyerek szerez nyelvvizsgát, már az is eredmény.

 

Balsay Zsuzsanna polgármester ismerteti a képviselőkkel az intézményvezetői pályázatok elbírálásának folyamatát.

A pályázati dokumentációk a Képviselő-testületek általi döntést megelőzően, a véleményezési joggal rendelkezők részére átadásra kerültek a véleményük kialakítása céljából.

 

A pályázatok benyújtására meghatározott időpontig megválasztásra került az Előkészítő Bizottság, melynek elnöke Bakonyi Jenő, tagjai: Döbrönténé Laki Ibolya, Kővári Antalné, Vojnisek Péterné, Dr. Cséfalvay Györgyné volt.

Az előkészítő bizottság feladata volt megszervezni az alkalmazotti értekezletet és a nevelőtestület értekezletét. Az előkészítő bizottság elnöke a nevelési-oktatási intézményben véleményezési joggal rendelkezők részére (nevelő-testület, alkalmazotti közösség, szülői munkaközösség, iskolai diákönkormányzat) átvette a pályázatokat a vélemények kialakítására.

 

A véleményezési joggal rendelkezők éltek a jogszabályban biztosított jogukkal, és kialakították véleményüket, melyet megküldtek a Fenntartó részére.

 

A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola alsós munkaközösségének véleménye a pályázatokról: Csizmazia Roland jól felépített részletes pályázatot adott be. A pályázat jól tükrözi a pályázó kiváló szakmai felkészültségét, és mindenre kiterjedően mutatja be vezetői elképzeléseit. A pályázat a fenntartói célokkal, az iskolai Pedagógiai Programokkal és valamennyi alapdokumentummal összhangban a pedagógusok, a gyermekek, a szülők elvárásainak maximális figyelembevételével készült. Nagy erénye a pályázatnak, hogy nemcsak problémát fed fel, célokat tűz ki, hanem megoldási javaslatokat is tesz. Ezek a megoldási javaslatok rövid és hosszútávra egyaránt kidolgozottak.

Németh István pályázatából kitűnik, hogy alaposan tájékozódott mindegyik tagintézmény alapdokumentumairól. Tisztában van az intézmények tárgyi és személyi adottságairól. A benyújtott pályázat tartalmilag általános. Nem tűz ki konkrét célokat, így megoldási javaslatokat sem.

Az alsós munkaközösség Csizmazia Roland vezetői programját támogatja.

 

A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola felsős munkaközösségének véleménye a pályázatokról: Csizmazia Roland pályázatát színvonalasnak, átgondoltnak, az iskolafenntartó társulásban működő intézmény további fejlődéséhez megfelelő alapot adónak tartja. Reális célokat és feladatokat határoz meg, amivel biztosítani lehet a megkezdett fejlesztéseket, az elindított átalakulási folyamatokat, területenként vet fel problémákat, elemzi az eredményeket és ennek alapján határozza meg a rövid és hosszú távú feladatokat.

Németh István pályázatában a szakmai önéletrajz nem tartalmazza a vezetői szakmai gyakorlat megszerzésének a helyét és idejét. A pályázó munkaközösség –vezetői gyakorlattal rendelkezik, mely nem felel meg első számú vezetői gyakorlatnak. Németh István pályázata elméleti módon közelíti meg az intézményi munkát. Néhány konkrétumtól eltekintve célkitűzései általánosak. Nem határoz meg fejlesztési területeket, nem jelöl ki rövid és hosszú távú feladatokat.

A munkaközösség egyöntetű véleménye, hogy Csizmazia Roland vezetői pályázatát támogatja.

 

A kimlei Nemzetiségi Általános Iskola nyelvi munkaközösségének véleménye a pályázatokról:

Csizmazia Roland pályázó jól ismeri a helyi feltételeket, többéves vezetői és iskolamenedzselési tapasztalattal rendelkezik. Reálisan látja a problémákat és megoldási javaslatokat ajánl. Pályázatában biztosítva látjuk a nemzetiségi és idegen nyelv oktatáshoz szükséges feltételeket, valamint a megkezdett Európai Uniós pályázatok, fejlesztések folytatását.

Németh István pályázó tájékozódott a helyi feltételekről és pályázatában támogatandó elképzeléseket sorol fel. Hiányoljuk a konkrét megoldási javaslatokat.

A nyelvi munkaközösség Csizmazia Roland pályázatát támogatja.

 

Iskolai Szülői Munkaközösség véleménye, hogy mindkét pályázó vezetési elképzeléseit jónak tartja, közös véleményre nem tudnak jutni.

 

Iskolai Diákönkormányzat véleménye, hogy Csizmazia Roland intézményvezetői pályázatát támogatja.

 

Kimlei Nemzetiségi Óvoda nevelőtestülete egyhangúan Csizmazia Roland vezetői programját támogatja mind pedagógiai, mind fejlesztési elképzelések terén.

 

Kimlei Nemzetiségi Óvoda alkalmazotti közössége egyhangúan Csizmazia Roland vezetői programját támogatja.

 

Kimlei Nemzetiségi Óvoda Szülői Munkaközössége egyhangúan Csizmazia Roland vezetői programját támogatja.

 

Somogyi József Általános Iskola és Óvoda Tündérkert Óvoda nevelőtestületének véleménye: Németh István pályázatából tükröződik, hogy komolyan, nem kevés időt szánva készítette el a pályázatát. Kitér a nevelési területek fejlesztésére, a tanulói élethelyzetének feltérképezésére, megismerésére.

Csizmazia Roland pályázatát az eddigi elért eredményei alapján a vezetői feladatok ellátására felkészültnek és alkalmasnak találja, így a nevelőtestület egyöntetűen ajánlja elfogadásra Csizmazia Roland pályázatát.

 

Somogyi József Általános Iskola és Óvoda tagiskola nevelőtestületének véleménye:

Csizmazia Roland vezetői programja szakszerűen, minden területre kiterjedően fogalmazza meg elképzeléseit. Határozott megoldási javaslatokat dolgoz ki a feltárt problémákra. A program pozitívuma, hogy a már meglévő értékekre építve kíván tovább lépni.

Németh István pályázata sok általánosságot tartalmaz, sok a pályázatban az elméleti megállapítás, kevés a jövőre vonatkozó konkrét javaslat. Pozitívum, hogy a pályázó rendszeresen képzi magát, több diplomával rendelkezik, azonban hiányolandó a vezetői tapasztalat.

 

Somogyi József Általános Iskola és Óvoda iskolai Szülői Munkaközössége a benyújtott pályázatokat áttanulmányozta, és azokat alkalmasnak találja a megválasztásra.

 

Somogyi József Általános Iskola és Óvoda óvodai Szülői Munkaközössége egyöntetűen Csizmazia Roland vezetői programját támogatja.

 

 

Somogyi József Általános Iskola és Óvoda iskolai diákönkormányzata az intézményvezetői álláspályázati kiírásról szóló bejelentést véleménynyilvánítás nélkül fogadta.

 

Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézmény nevelőtestülete és alkalmazotti közössége véleményezésére Ásványrárón, 2012. június 25-én került sor. A nevelőtestületi értekezletre és az alkalmazotti közösség értekezletére a pályázók meghívásra kerültek, és lehetőséget kaptak, hogy a döntés előtt ismertessék pályázatukat.

 

A nevelőtestület az alkalmazotti közösség értekezletét megelőzően alakította ki a véleményét a pályázók által benyújtott vezetési programról. A nevelőtestület véleménye, és a más véleményezésre jogosultak véleménye az alkalmazotti közösség értekezletén – a döntéshozatalt megelőzően – ismertetésre kerültek.

 

A nevelőtestület a vezetői program és a szakmai helyzetelemzésre épülő fejlesztési elképzelések támogatásáról és nem támogatásáról titkos szavazással határozott, melynek eredménye:

Csizmazia Roland vezetői programjára leadott érvényes szavazatok száma 44 szavazat.

A programot támogatja: 43 fő, nem támogatja 1 fő.

Németh István vezetői programjára leadott érvényes szavazatok száma 44 szavazat.

A programot támogatja: 2 fő, nem támogatja 42 fő.

 

Az alkalmazotti közösség abban a kérdésben foglalt állást, hogy támogatja-e a pályázók vezetői megbízását.

A szavazás titkos szavazással történt.

Csizmazia Roland vezetői megbízására leadott érvényes szavazatok száma 65 szavazat, érvénytelen 0 szavazat.

Az intézményvezetői megbízást támogatja: 64 fő, nem támogatja 1 fő.

Németh István vezetői programjára leadott érvényes szavazatok száma 64 szavazat, érvénytelen 1 szavazat.

Az intézményvezetői megbízást támogatja: 5 fő, nem támogatja 59 fő.

 

A véleményezési eljárást követően az egyetértési joggal rendelkező nemzetiségi önkormányzatok is tárgyalták a benyújtott pályázati anyagokat.

 

A Horvát Nemzetiségi Önkormányzat 2 igen, 1 nem arányban Csizmazia Roland vezetői megbízásával ért egyet.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat 4 igen szavazattal, egyhangúan Csizmazia Roland vezetői megbízásával ért egyet.

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere elsőként átadja a szót a károlyházi polgármesternek, hogy Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete véleményezési jogával élve döntsön az intézményvezetői álláspályázatról:

 

A károlyházi Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

41/2012. (VII. 5.) ÖK. határozat

 

Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete támogatja, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézmény-vezetőjének 2012. augusztus 1. napjától 5 éves időtartamra, 2017. július 31. napjáig Csizmazia Rolandot bízzák meg.

 

Felelős:        Szép Károly polgármester

Határidő:     2012. augusztus 1.

 

A károlyházi Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

42/2012. (VII. 5.) ÖK. határozat

 

Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy Németh István Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői megbízását nem támogatja.

 

Felelős:        Szép Károly polgármester

Határidő:     Azonnal

 

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere átadja a szót az ásványrárói polgármesternek, hogy Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyetértési jogával élve döntsön az intézményvezetői álláspályázatról:

 

Ásványráró Község Polgármestere szavazásra teszi fel a határozati javaslatokat:

 

Az ásványrárói  Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

44/2012. (VII. 5.)  ÖK. határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyet ért azzal, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézmény-vezetőjének 2012. augusztus 1. napjától 5 éves időtartamra, 2017. július 31. napjáig Csizmazia Rolandot bízzák meg.

 

Felelős:        Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő:     2012. augusztus 1.

 

Az ásványrárói Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

45/2012. (VII. 5.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete úgy határozott, hogy Németh István Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői megbízásával nem ért egyet.

 

Felelős:        Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő:     Azonnal

 

Balsay Zsuzsanna polgármester megkéri Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testületét, hogy döntsön az intézményvezetői álláspályázatról:

 

A kimlei Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

60/2012. (VII. 5.) ÖK. határozat

 

Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyetértésével, és Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete támogató véleményével úgy határozott, hogy Csizmazia Roland pályázót megbízza Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezető beosztás (magasabb vezető) ellátásával 2012. augusztus 1. napjától 5 éves időtartamra, 2017. július 31. napjáig.

 

Felelős:        Balsay Zsuzsanna polgármester

Határidő:     2012. augusztus 1.

 

A kimlei Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

61/2012. (VII. 5.) ÖK. határozat

 

Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyetértésével, és Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete véleményével úgy határozott, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezető beosztás ellátásával Németh Istvánt nem bízza meg.

 

Felelős:        Balsay Zsuzsanna polgármester

Határidő:     Azonnal

 

 

II. Vezetői pótlék

 

Balsay Zsuzsanna polgármester kéri, hogy az intézményvezető illetménye, a vezetői pótlékkal együtt kerüljön most meghatározásra. A javaslat a vezetői pótlékra 400 %, 80.000 Ft. A pótlék mértéke magasabb vezető megbízással rendelkező közalkalmazott esetén a pótlékalap 100–500 százaléka lehet.

Javaslom, hogy kerüljön megállapításra munkáltatói döntésen alapuló illetménykiegészítés is 60.000 Ft összegben, visszavonásig.

 

A polgármesterek szavazásra teszik fel a határozati javaslatot.

 

Az ásványrárói  Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

46/2012. (VII. 5.) határozat

 

Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetőjének megbízott Csizmazia Roland vezetői pótléka a pótlékalap 400%-ában, a munkáltatói döntésen alapuló illetménykiegészítés 60.000 Ft-ban kerüljön meghatározásra. Egyebekben az intézményvezető illetményére a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a 138/1992. (X. 8.) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

 

Felelős:           Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő:       Folyamatos

 

 

 

 

A károlyházi Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

43/2012. (VII. 5.) ÖK. határozat

 

Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyetért azzal, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetőjének megbízott Csizmazia Roland vezetői pótléka a pótlékalap 400%-ában, a munkáltatói döntésen alapuló illetménykiegészítés 60.000 Ft-ban kerüljön meghatározásra. Egyebekben az intézményvezető illetményére a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a 138/1992. (X. 8.) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

 

Felelős:           Szép Károly polgármester

Határidő:       Folyamatos

 

 

A kimlei  Képviselő-testület 6 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

62/2012. (VII. 5.) ÖK. határozat

 

Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete, és Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete egyetértésével Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetőjének megbízott Csizmazia Roland vezetői pótlékát a pótlékalap 400%-ában, a munkáltatói döntésen alapuló illetménykiegészítését 60.000 Ft-ban határozza meg. Egyebekben az intézményvezető illetményére a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény, valamint a 138/1992. (X. 8.) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

 

Felelős:           Balsay Zsuzsanna polgármester

Határidő:       Folyamatos

 

 

Csizmazia Roland megköszöni a testületek bizalmát, a megbízatást, és törekszik arra, hogy megfeleljen az elvárásoknak.

 

Mivel más napirendi pont nem volt, a polgármesterek megköszönték a munkát és az ülést bezárták.

k.m.f.

 

            Balsay Zsuzsanna                   Szép Károly                           Tatainé Popp Rita

             polgármester                           polgármester                         polgármester

 

 

Dr. Minkó Nikoletta

körjegyző

 

 

 

Hitelesítő képviselőtestületi tagok:

 

 

 

…………………………………………..                ……………………………………..

 

 

…………………………………………..                ……………………………………..

 

 

 

…………………………………………..                ……………………………………..