KIMLE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT

KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

9181 KIMLE, FŐ ÚT 114.

Telefon: 96/228-030, 572-003. Fax: 96/572-026

www.kimle.hu

 

 
 


___________________________________________________________________________

 

 

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

 

Készült:                                 Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Károlyháza Község Képviselő-testületének és Ásványráró Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. május 7-én 18.00 órakor megtartott rendkívüli nyílt együttes ülésén a Polgármesteri hivatal nagytermében.

 

Jelen vannak:                       megválasztott 6 fő kimlei képviselő közül: Ásványi Tibor, Grundtner Gábor, Dániel Erika, Liszkai Adrienn, dr. Pilt Richárd és Sterkovits Lívia.

 

megválasztott 4 fő károlyházai képviselő közül: Kovács Lászlóné, Bereczk László, Lencse János

 

megválasztott 6 fő ásványrárói képviselő közül:  Bakonyi Jenő, Fazekas Alajos, Nagy Zoltán és Peredi László.

 

Távolmaradását jelezte: Kovacsicsné Lakatos Krisztina, Kovács Richárd és Zalka Imre képviselők

 

Jelen vannak :                      Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere, Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere, Szép Károly Károlyháza polgármestere, Dr. Minkó Nikoletta körjegyző,  Frank Szilvia  jegyzőkönyvvezető a csatolt jelenléti ív szerint.

 

 

Balsay Zsuzsanna polgármester: köszönti a megjelenteket, a televíziónézőket, a képviselőket, Tatainé Popp Ritát, Ásványráró polgármesterét, az ásványrárói képviselőket, Szép Károly Károlyháza polgármesterét és károlyházi képviselőket. Megállapítja a kimlei Képviselőtestület határozatképességét. Ismerteti a napirendi pontokat. Jegyzőkönyvvezető: Frank Szilvia. Jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja Dr. Pilt Richárd és Grundtner Gábor képviselőket.

 

Szép Károly polgármester: köszönti a képviselőket, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármesterét és a kimlei képviselőket, Tatainé Popp Ritát, Ásványráró polgármesterét, az ásványrárói képviselőket. Megállapítja a károlyházi Képviselőtestület határozatképességét. Ismerteti a napirendi pontot. Jegyzőkönyvvezető: Frank Szilvia. Jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja Bereczk László és Lencse János képviselőket.

 

Tatainé Popp Rita polgármester: köszönti a képviselőket, Balsay Zsuzsanna Kimle polgármesterét és a kimlei képviselőket, Szép Károly Károlyháza polgármesterét és károlyházi képviselőket. Megállapítja az ásványrárói Képviselőtestület határozatképességét. Jegyzőkönyvvezető: Frank Szilvia. Jegyzőkönyv hitelesítőnek javasolja Fazekas Alajos és Nagy Zoltán képviselőket.

Napirendi pontok:

 

  1. Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői álláspályázat kiírása
  2. Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye pénzügyi elszámolása

 

 

Mivel egyéb javaslat nem hangzott el, a kimlei, a károlyházi és az ásványrárói képviselők egyhangúlag fogadták el a napirendi pontok tárgyalását az ismertetett sorrendben, és a hitelesítő képviselők személyét.

 

 

1. Napirendi pont

Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői álláspályázat kiírása

 

Balsay Zsuzsanna polgármester emlékezteti a képviselőket, hogy 2011. augusztusában kezdődött el a közös fenntartású iskola működése. Akkor az intézményvezetőt az idő rövidsége miatt a testületek bízták meg 1 évre, azzal, hogy 2012-ben pályázat kerül kiírásra az új intézményvezető kinevezése miatt.

Az önkormányzatok előtt álló változások egyike az iskolákat is érinti. Elmondja, hogy tájékozódott abban a kérdésben, hogy a jövőbeni változásokat mennyire kell figyelembe venni az igazgatói pályáztatásnál és a kinevezésnél. Azt a választ kapta, hogy nem kell foglalkozni a jövőbeli tervekkel, a mostani állapotok szerint ki kell írni, tehát augusztus 1. napjával kell az igazgatót kinevezni.

Elmondja továbbá, hogy a tagintézmények vezetőire a pályázatokat majd az intézmény fogja kiírni ezzel párhuzamosan.

Akkor, ha a pályázat kiírásra kerül, a testületek másfél, két hónap múlva fognak ezzel találkozni, miután a pedagógusok, a szülői munkaközösség, és a nemzetiségi önkormányzatok is véleményt nyilvánítottak.

 

Balsay Zsuzsanna polgármester kéri a pályázati kiírással kapcsolatos kérdéseket.

 

Ásványi Tibor kimle alpolgármesterének véleménye, hogy az iskola el fog kerülni innen, és annak a joga lesz megmondani, hogy ki legyen azt igazgató, aki a fenntartó lesz. Szerinte bárkit is választ majd a testület, jövőre akkor is újból választás lesz.

Az a javaslata, hogy ne 5 évre válasszanak intézményvezetőt, hanem 1 évre kell valakit megbízni, és azután úgy is kialakul.

 

Bakonyi Jenő ásványrárói képviselő elmondja, hogy nem tudni, hogy mi lesz jövőre, nem is kellene vele foglakozni. Az a javaslata, hogy mivel utoljára van módja a testületeknek választani, tegyék meg ezt 5 évre. Talán az állam meghagyja az általuk alkalmasnak talált vezetőt.

 

Ásványi Tibor kimle alpolgármestere fontosnak tartja elmondani, hogy Nagyné Andirkó Julianna nyugdíjba vonul, ő tehát már biztosan nem lesz a pályázók között.

 

Szép Károly Károlyháza polgármestere szeretné nyilvánosan, mindenki előtt megköszönni Nagyné Andirkó Julianna munkáját. Úgy gondolja, hogy olyan intézményvezetőt kell találni, aki ezt a szellemiséget viszi tovább, vagy még jobbat.

 

Dr. Minkó Nikoletta körjegyző elmondja, hogy pályázatás esetén az intézményvezetői megbízás 5 évre adható, nincs választási lehetőség, hogy 5 év vagy ennél kevesebb legyen a megbízás.

A tavalyi évben a folyamatos ellátás biztonságos megszervezése miatt elengedhetetlenül szükséges volt a munkakör haladéktalan betöltése, és erre hivatkozással pályázat kiírása nélkül megbízható volt az intézményvezető. Azonban most mindenképpen ki kell írni a pályázatot.

 

Dániel Erika kimlei képviselő bízik benne, hogy találnak olyan személyt, aki megfelelő lesz.

 

Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere is reméli, hogy a döntésükkel egy jó irányt szavaznak meg.

 

Mivel egyéb hozzászólás nem hangzott el, a polgármesterek kérik a képviselőket, hogy döntsenek az intézményvezetői pályázat kiírásáról.

 

A károlyházi Képviselő-testület 4 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

18/2012. (V. 7.) ÖK. határozat

 

Károlyháza Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy támogatja a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői állásának betöltéséhez szükséges pályázat kiírását.

                                  

Felelős: Szép Károly polgármester

Határidő: Azonnal

 

Az ásványrárói Képviselő-testület 5 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

32/2012. (V. 7.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy egyetért a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetői állásának betöltéséhez szükséges pályázat kiírásával.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

A kimlei Képviselő-testület 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

35/2012. (V. 7.) ÖK. határozat

 

Kimle Község Önkormányzat Képviselő-testülete Ásványráró Község Önkormányzat Képviselő-testülete, a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete egyetértésével, és Károlyháza Község Önkormányzat Képviselő-testülete támogató véleményével úgy dönt, hogy pályázatot ír ki a határozat melléklete szerinti felhívással a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye intézményvezetője állásának betöltésére.

 

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert és a körjegyzőt a pályázati eljárás koordinálására.

 

Felelős: Balsay Zsuzsanna polgármester

Határidő: Folyamatos

 

 

 

2. Napirendi pont

Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye pénzügyi elszámolása

 

Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere elmondja a képviselőknek, hogy a múlt héten az erre létrehozott ellenőrző bizottság átnézte az anyagot.

Várja a képviselők kérdését?

 

Grundtner Gábor kimlei képviselő, az ellenőrző bizottság tagja elmondja, hogy az elszámolás tartalmazza a normatíva táblázatot. Az ásványi normatíva ide kerül át, és innen történnek a kifizetések.

Láthatóak még a kiadások szakfeladatonkénti bontásban, az eltérés a bevétel és a kiadás között, ami 609.002 Ft, és az eltérés az év végéig pénzügyileg teljesített és a járó normatíva között, ami 758.654 Ft.

A Kistérségtől érkezett pénz, 411 e Ft, ez többlet bevételként jelenik meg, ez csökkenti a fenti különbözetet és így jön ki a 956.656 Ft-os összeg, ami azt jelenti, hogy Ásványrárónak még ennyit kell adni és ezzel le van zárva a 2011-es év.

 

Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere elmondja, hogy a múlt héten ők is megtárgyalták, és ami kérdés felmerült, arra megkapta a választ. Az a hiba, ami miatt az a 700.000 Ft különbözet adódott, egyeztetnek, hogy az igénylések milyen formában történjenek, azért, hogy ezt a jövőben el lehessen kerülni.

Az egyéb költségekben sem lát eltérést.

 

Ásványi Tibor Kimlei alpolgármester kérdése, hogy ez a különbözet a kedvezményes étkeztetésből származik? Továbbá a kimutatott 956 e Ft-os tartozás az december 31-i állapot? Ezt már azóta átadta Ásványráró? Vagy majd csak a pénzeszközátadás elfogadása után fogja?

 

Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere válasza, hogy az eltérés valóban a kedvezményes étkezetésből adódott. Válaszolja még, hogy a különbözetet majd ennek a pénzügyi elszámolásnak az elfogadása után utalják.

 

Az ásványrárói polgármester kéri az ásványi képviselők véleményét az elszámolással kapcsolatban.

 

Nagy Zoltán ásványrárói képviselő elmondja, hogy a kérteknek megfelelően jelentették az étkezést, nem főre, hanem adagra, és ebből adódtak az eltérések.

 

Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere hozzáteszi, hogy ezt a kérdést majd a pénzügyes kolléganővel tisztázzák.

 

Balsay Zsuzsanna Kimle polgármestere elmondja, hogy a könyvvizsgáló is jelentette azt, hogy mindig más adatot talált, egyszer főben, máshol pedig adagban vannak megadva az adatok.

Meg kell nézni, hogy miben kell nyilvántartani, egységesíteni kell.

 

Tatainé Popp Rita Ásványráró polgármestere kéri az ásványrárói testületet, hogy a mellékletek alapján kimutatott 956.656 Ft tartozást fogadja el.

 

Mivel egyéb hozzászólás, észrevétel nem volt, a polgármesterek kérik a testületektől a Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye pénzügyi elszámolásának elfogadását.

 

Az ásványrárói Képviselő-testület 5 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

33/2012. (V. 7.) határozat

 

Ásványráró Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye pénzügyi elszámolását a mellékelt tartalommal elfogadja.

 

Felelős: Tatainé Popp Rita polgármester

Határidő: Azonnal

 

 

A kimlei Képviselő-testület 7 igen szavazattal – egyhangúlag – hozta meg határozatát:

 

36/2012. (V. 7.) ÖK. határozat

 

Kimle Község Képviselő-testülete úgy határozott, hogy Kimle, Ásványráró Közoktatási Intézménye pénzügyi elszámolását a mellékelt tartalommal elfogadja.

 

Felelős: Balsay Zsuzsanna polgármester

Határidő: Folyamatos

 

 

Mivel más napirendi pont nem volt, a polgármesterek megköszönték a munkát és az ülést bezárták.

 

k.m.f.

 

 

 

            Balsay Zsuzsanna                   Szép Károly                           Tatainé Popp Rita

             polgármester                           polgármester                         polgármester

 

 

Dr. Minkó Nikoletta

körjegyző

 

 

 

Hitelesítő képviselőtestületi tagok:

 

 

 

…………………………………………..                ……………………………………..

 

 

…………………………………………..                ……………………………………..

 

 

 

…………………………………………..                ……………………………………..