Somogyi József Általános Iskola és Óvoda akadálymentesítési pályázat, NYDOP-5.1.1/C-09-2009-0023

Ásványráró Község Önkormányzata a 2009-es év végén a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretein belül nyújtotta be pályázatát középületek akadálymentesítésére. Ezen pályázat keretein belül szerette volna a 3 szintes, több mint 30 éves általános iskoláját akadálymentesíteni.
A pályázat kedvező elbírálásban részesült, a támogatói okiratot 2010.03.23.- án írták alá. Így Ásványráró a NYDOP-5.1.1/C-09-2009-0023 számon 40.000.000 Ft állami támogatásban részesült.
A pályázat célja a 3 szintes, felújításra szoruló általános iskola épület teljes körű akadálymentesítése.

A tervező és a rehabilitációs szakértő javaslatai alapján nem csak a fizikai akadálymentesítésre helyeződött a fő hangsúly, hanem az infokommunikációs akadálymentesítést is előtérbe helyezték.
(infokommunikációs akadálymentesítés: az egyes eszközök, honlapok mellett a következő: taktilis: érezhető – látható burkolati vezetősávok elhelyezése felfestése falra, padlóba, színes – jól látható ajtókeretek, ragasztott csíkok a padlón, információs táblák, stb……)

A munkálatok során az összes tanterem ajtaja ki lett cserélve, vidám, színes akadálymentes küszöb nélküli, széles ajtók kerültek elhelyezésre, megújultak az illemhelyek, mindhárom szinten kialakításra került egy – egy akadálymentes WC. Megépült egy 3 szintes, akadálymentes lift, egy akadálymentes parkoló. Új, 5 % -os rámpával lehet feljutni az akadálymentes bejárathoz. Kifestették a közlekedőket, a tantermeket, a tantermekben új padlóburkolatok kerültek elhelyezésre.

Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseket bemutató aloldal

1% -TÁMOGASS!

Ásványráró Jövője Közalapítvány

19111885-1-08

…támogasd Te is Ásványrárót adód 1 százalékával

Civil élet

„Büszkék vagyunk a közösségünk erejére…”

Ásványrárón virágzó civil közösség tevékenykedik, amit az Önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogat.

 

Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Önkéntes tűzoltóink

——