Árvízzel kapcsolatos információk

Árvízzel kapcsolatos információk fogyasztóink számára

Tisztelt Fogyasztóink!

Mint Önök is értesültek róla, ezekben a napokban a Dunán rekord árvíz levonulása várható. Fogyasztóink megszokott szintu kiszolgálása érdekében néhány fontos információt szeretnénk Önökkel megosztani.

Az AQUA Szolgáltató Kft. szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik az árvízi helyzet alakulását. A jelenlegi információk alapján az árvíz által leginkább veszélyeztetett településeink a Duna mentén találhatóak:
Kisbodak, Püski, Dunaremete, Lipót. Hédervár, Ásványráró, Darnózseli. Ezeken a településeken az árhullám következtében a talajvízszint jelentosen meg fog emelkedni, amely a csatornahálózatba jutva jelentos terhelést jelent. Várhatóan több helyen fog ún. fakadóvíz is megjelenni, ami utcák, garázsok, pincék elöntésével járhat. A csatornarendszer telítodése esetén az aknafedlapokon keresztül is víz kerülhet a felszínre. Szakembereink folyamatosan dolgoznak, hogy a szennyvízhálózat levezetoképességét, az átemelok muködoképességét fenntartsák. Ebben a helyzetben fontosnak tartjuk, hogy a lakossággal együttmuködve sikerüljön úrrá lenni a nehéz helyzeten.

Kérjük Fogyasztóinkat, hogy az alábbi tanácsokat feltétlenül tartsák be, ezzel is segítve munkánkat:

• Kérjük, hogy a fenti településekrol a szennyvíz csatornahálózaton észlelt meghibásodásokat a Hédervári szennyvíztelepre (96/719-161) jelentsék be, ahol az árvízi helyzet ideje alatt végéig 24 órás ügyeletet tartunk.
• Az ivóvíz hálózat hibabejelentése a szintén éjjel-nappal hívható 30/528-4991 számon lehetséges.
• Kérjük, a hiba bejelentése elott gyozodjön meg, hogy a hiba valóban az ivóvíz, vagy a szennyvíz csatorna vezetékben van.
• Kollégáink a hiba bejelentése után igyekeznek a leghamarabb a helyszínre érni, de a várható nagyszámú bejelentések miatt, a kollégák kiérkezéséig türelmüket kérjük.
• Kérjük, hogy kövessék figyelemmel a rádió és televízió adásait, továbbá a helyi értesítéseket. Amennyiben az árvízi helyzet következtében kitelepítésre kerül sor, kövessék a tömegtájékoztatási eszközök, TV, rádió stb. utasításait.
• Kitelepítés esetén, az ingatlan elhagyása elott a további problémák elkerülése érdekében zárják el a vízóraaknában a vízórák elott és mögött található vízcsapokat, ahol van, ott a zárható szennyvíz visszacsapó szelepeket is.
• Ellenorizzék az ingatlanon belül lévo összes vízcsapot és zárják el!
• Amennyiben mélyebben fekvo garázsban, pincében észleli víz megjelenését, kérjük ne a fenti számokat hívja, mert ezen a problémán segíteni nem tudunk.
• Amennyiben a pince vagy garázs elöntésre került, ne próbálkozzanak a kiszivattyúzásával, mert az az ingatlan károsodásához vezethet. Ebben az esetben kérjék ki a Vízügyi Igazgatóság illetékes szakembereinek véleményét.
További információkat talál társaságunk Facebook oldalán.

Együttmuködésüket megköszönve:
AQUA Szolgáltató Kft.


One Reply to “Árvízzel kapcsolatos információk”

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseket bemutató aloldal

1% -TÁMOGASS!

Ásványráró Jövője Közalapítvány

19111885-1-08

…támogasd Te is Ásványrárót adód 1 százalékával

Civil élet

„Büszkék vagyunk a közösségünk erejére…”

Ásványrárón virágzó civil közösség tevékenykedik, amit az Önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogat.

 

Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Önkéntes tűzoltóink

——