1% -TÁMOGASS!

Ásványráró Jövője Közalapítvány

19111885-1-08

…támogasd Te is Ásványrárót adód 1 százalékával

Bike&Boat

Civil élet

“Büszkék vagyunk a közösségünk erejére…”

Ásványrárón virágzó civil közösség tevékenykedik, amit az Önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogat.

 

Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Önkéntes tűzoltóink

——

Árvízzel kapcsolatos információk

Árvízzel kapcsolatos információk fogyasztóink számára

Tisztelt Fogyasztóink!

Mint Önök is értesültek róla, ezekben a napokban a Dunán rekord árvíz levonulása várható. Fogyasztóink megszokott szintu kiszolgálása érdekében néhány fontos információt szeretnénk Önökkel megosztani.

Az AQUA Szolgáltató Kft. szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik az árvízi helyzet alakulását. A jelenlegi információk alapján az árvíz által leginkább veszélyeztetett településeink a Duna mentén találhatóak:
Kisbodak, Püski, Dunaremete, Lipót. Hédervár, Ásványráró, Darnózseli. Ezeken a településeken az árhullám következtében a talajvízszint jelentosen meg fog emelkedni, amely a csatornahálózatba jutva jelentos terhelést jelent. Várhatóan több helyen fog ún. fakadóvíz is megjelenni, ami utcák, garázsok, pincék elöntésével járhat. A csatornarendszer telítodése esetén az aknafedlapokon keresztül is víz kerülhet a felszínre. Szakembereink folyamatosan dolgoznak, hogy a szennyvízhálózat levezetoképességét, az átemelok muködoképességét fenntartsák. Ebben a helyzetben fontosnak tartjuk, hogy a lakossággal együttmuködve sikerüljön úrrá lenni a nehéz helyzeten.

Kérjük Fogyasztóinkat, hogy az alábbi tanácsokat feltétlenül tartsák be, ezzel is segítve munkánkat:

• Kérjük, hogy a fenti településekrol a szennyvíz csatornahálózaton észlelt meghibásodásokat a Hédervári szennyvíztelepre (96/719-161) jelentsék be, ahol az árvízi helyzet ideje alatt végéig 24 órás ügyeletet tartunk.
• Az ivóvíz hálózat hibabejelentése a szintén éjjel-nappal hívható 30/528-4991 számon lehetséges.
• Kérjük, a hiba bejelentése elott gyozodjön meg, hogy a hiba valóban az ivóvíz, vagy a szennyvíz csatorna vezetékben van.
• Kollégáink a hiba bejelentése után igyekeznek a leghamarabb a helyszínre érni, de a várható nagyszámú bejelentések miatt, a kollégák kiérkezéséig türelmüket kérjük.
• Kérjük, hogy kövessék figyelemmel a rádió és televízió adásait, továbbá a helyi értesítéseket. Amennyiben az árvízi helyzet következtében kitelepítésre kerül sor, kövessék a tömegtájékoztatási eszközök, TV, rádió stb. utasításait.
• Kitelepítés esetén, az ingatlan elhagyása elott a további problémák elkerülése érdekében zárják el a vízóraaknában a vízórák elott és mögött található vízcsapokat, ahol van, ott a zárható szennyvíz visszacsapó szelepeket is.
• Ellenorizzék az ingatlanon belül lévo összes vízcsapot és zárják el!
• Amennyiben mélyebben fekvo garázsban, pincében észleli víz megjelenését, kérjük ne a fenti számokat hívja, mert ezen a problémán segíteni nem tudunk.
• Amennyiben a pince vagy garázs elöntésre került, ne próbálkozzanak a kiszivattyúzásával, mert az az ingatlan károsodásához vezethet. Ebben az esetben kérjék ki a Vízügyi Igazgatóság illetékes szakembereinek véleményét.
További információkat talál társaságunk Facebook oldalán.

Együttmuködésüket megköszönve:
AQUA Szolgáltató Kft.


One Reply to “Árvízzel kapcsolatos információk”

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseket bemutató aloldal

Ásványráró időjárása

Hasznos oldalak

Móvár hulladék banner