Avar és kerti hulladék égetés

Ásványráró Község Önkormányzata rendeletben szabályozza az avar és kerti hulladékok égetését.
Az ingatlanok belterületén minden évben csak az alábbi két idoszakban megengedett:
Március 1. és május 15. között és Szeptember 15. és november 15. között Kedden és pénteken 8-18 óráig, Szombaton 8-16 óráig.

Korlátozások:
1. Tilos a nyílttéri égetés a hatóság által elrendelt általános tuzgyújtási tilalom idején.
2. Az avar és kerti hulladék égetése 18. életévét betöltött, cselekvoképes személy által vagy felügyelete mellett, a tuzvédelmi eloírások betartásával végezheto úgy, hogy az égetéssel, az égetés hosugárzásával környezeti, vagyoni kár nem okozható és az égetés az emberi egészségre ártalmas égésterméket kibocsátó anyagot nem tartalmazhat.
3. Az égetésre – a füstképzodés és a környezo lakosok kímélete érdekében – a kerti hulladék kelloen száraz állapotban, a meteorológiai viszonyokra figyelemmel, szélcsendes idoben kerülhet sor.
4. Az égetendo avar és kerti hulladék nem tartalmazhat semmilyen más kommunális, ipari eredetu, illetve veszélyes hulladékot.
5. Az égetés során csak a telken belül és a lakóingatlan területével közvetlenül határos közterületen keletkezett kerti hulladék semmisítheto meg, más helyrol égetés céljára hulladék nem szállítható. Az égetés folyamatának gyorsítása céljából égheto folyadék (pl. benzin, gázolaj, PB gáz, stb.) nem használható.
6. Az égetést telken belül kell végrehajtani, közterületet erre a célra igénybe venni tilos.
7. A tuz orzésérol és veszély esetén annak eloltásáról a tuz gyújtója köteles gondoskodni. A tuz helyszínén olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tuz terjedése megakadályozató, illetoleg eloltható.
8. Az égetés befejezésével a tüzet el kell oltani és a parázst, izzást – vízzel, földeltakarással, kéziszerszámokkal – meg kell szüntetni.
kell szüntetni.


Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseket bemutató aloldal

1% -TÁMOGASS!

Ásványráró Jövője Közalapítvány

19111885-1-08

…támogasd Te is Ásványrárót adód 1 százalékával

Civil élet

„Büszkék vagyunk a közösségünk erejére…”

Ásványrárón virágzó civil közösség tevékenykedik, amit az Önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogat.

 

Ásványrárói Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

Önkéntes tűzoltóink

——